Silkeborgs børn kan cykle på skattejagt med Villads fra Valby

Søren Nielsen 

De populære børnebøger er med til at danne rammen om cykeltræning for de mindste inden skolestart

SILKEBORG Den anden weekend i august kan børn og forældre sammen udforske Silkeborgs cykelstier og finde skjulte skatteposter.

Børneulykkesfonden og Silkeborg Kommune er nemlig klar med et helt nyt initiativ sammen med børnebogsfiguren Villads fra Valby, der skal sætte fokus på trafiktræning blandt børn gennem en cykelskattejagt.

Cykelskattejagten er for alle børn i alderen 3-10 år.

Genopfrisk inden skolestart
I august venter dagligdagen og cykelturen til og fra skole og institution for mange børn, og derfor kan det være en god idé at genopfriske trafiktræningen, lyder det fra Børneulykkesfonden.

Med Cykelskattejagten med Villads fra Valby får børnene øvet, hvordan de færdes sikkert i trafikken som cyklist.

Netop cyklen som transportmiddel støtter man i Silkeborg Kommune.

- Vi ønsker at skabe de bedste forudsætninger for, at vores borgere kan benytte cyklen som transport- og aktivitetsform. En aktivitet som Cykelskattejagt, der afholdes i vores fantastiske bynatur og udeområder, gør det muligt for vores børn at lære trafikkens regler at kende, på en ny og anderledes måde, som ikke før er set i Silkeborg. Vi håber på, at vores samarbejde med Børneulykkesfonden vil få endnu flere børn ud at opleve glæden ved at cykle, trygt og sikkert i vores by, fortæller Theis Kaas Pedersen, udviklingskonsulent i Silkeborg Kommune.

Det kræver tilmelding og et mindre gebyr at deltage i skattejagten. Men til gengæld er der også små overraskelser og en hilsen fra Villads fra Valby undervejs. Man tilmelder sig på cykelskattejagt.dk.