Silkeborg får en hemmelig megatrold

Søren Nielsen 

Genbrugskunstner er i gang med at forberede opførelsen af en trold i skovene omkring Silkeborg Bad og Bunkermuseet

SILKEBORG Den anerkendte genbrugskunstner Thomas Dambo er i gang med at samle materialer til en stor trold, der skal bygges i træ og placeres et hemmeligt sted i skovområdet omkring Kunstcentret Silkeborg Bad og Bunkermuseet.

Trolden skal opføres i genbrugsmaterialer, og den københavnske kunstner fra Nordhavnen opfordrer lokale til at kontakte ham og holdet bag, hvis de ligger inde med træ, der kan genanvendes til projektet.

Mindst 10 steder i Danmark vil Thomas Danbo opføre trolde i løbet af 2020.

Projektet udspringer af corona-situationen.

Egentlig var troldene planlagt opført i otte forskellige lande i verden. Men da danskerne blev opfordret til at komme hjem i marts, valgte kunstneren at trække projektet hjem til Danmark.

Kunstprojektet involverer publikum. Troldene er nemlig gemt i naturen, og for kunstneren er det vigtigt, at følelsen af en skattejagt bliver en del af oplevelsen.

- Man kan finde spor på mit online-skattekort trollmap.com og ledetråde i naturen. På den måde kan man finde frem til troldene og deres hemmelige gemmesteder. Med dette ønsker jeg at skabe sjove og eventyrlige oplevelser, hvor man genopdager og udforsker smukke steder i den danske natur, mens man går på troldejagt, siger Thomas Dambo.

- Mit projekt handler ikke så meget om at se selve skulpturerne. Det handler om at se alt det andet, man finder på vejen, og det er derfor, jeg gemmer dem, så man skal lede efter dem, uddyber kunstneren.

I det østjyske kan man - hvis man kan finde dem - opleve trolde i Aarhus-området, i Mørke på Djursland samt i Horsens. Der er også en trold på Limfjordsøen Mors.