Fredag bliver ugens vejrmæssige lyspunkt

/ritzau/ 

Det ustadige sommervejr fortsætter måneden ud, og der er ingen udsigt til dage med bragende varme.

KøBENHAVN Det halvkedelige ferievejr med regnbyger, blæst og ikke voldsom høj varme fortsætter denne uge, som runder juli af.

Fredagen bliver den fineste sommerdag inden weekenden, men temperaturen kommer ikke op over de 25 grader, som er den meteorologiske definition på en sommerdag.

Det siger Mette Zhang, vagthavende meteorolog ved DMI, mandag morgen.

- For de mange, som i juli har været på ferie i det danske sommerland, er opfattelsen nok, at det har været lidt trist med en del kølige og våde dage, og det ustabile vejr fortsætter, siger hun.

- Som jeg lige husker det, har vi kun haft et par dage med over 25 grader denne måned.

Mandagen begynder ganske flot med en del solskin og tørvejr. I løbet af formiddagen og hen på eftermiddagen begynder byger at trække ind over især Jylland.

- Et lavtryk over Storbritannien giver nogle dage med regn og byger. Mandag rammer det især Jylland, og lokalt kan bygerne være kraftige, siger Mette Zhang.

Det bliver mellem 17 og 22 grader mandag. Ude ved kysterne bliver det ret blæsende med op til frisk vind.

Det østlige Danmark forskånes for bygerne i dagtimerne.

- Bygerne trækker først for alvor ind over de østlige egne af landet i aften, siger Mette Zhang.

Tirsdag og onsdag bliver også en blandet omgang med spredte byger og lidt sol. Tirsdag kan varmen snige sig op på 22 grader, mens det onsdag ikke bliver ret meget over 20 grader ifølge DMI.

Torsdag begynder det at klare op og natten til fredag bliver tør og klar.

Fredag er et »lille lyspunkt« ifølge Mette Zhang.

- Et højtryk giver et sommerligt indslag med en hel del sol og ingen byger og mellem 16 og 22 grader på fredag, siger hun.

/ritzau/