Silkeborg-roere dominerede i dansk genstart

Mathias Hove Andersen 

Mads Brandt Pedersen var flyvende i Maribo, hvor Silkeborg Kajakklub fik en glimrende optakt til DM i kajakmaraton

KAJAK Silkeborg Kajakklub stillede til start med 27 deltagere ved weekendens Nordic Open Maraton i Maribo.

Stævnet, som kickstartede sæsonen for dansk kajakmaraton efter coronapausen, blev en stor succes for Silkeborg Kajakklub, som gjorde rent bord på herresiden.

Øverst på præmieskamlen stod sidste års verdensmester, Mads Brandt Pedersen, der leverede en magtdemonstration.

Allerede efter første overbæring så han sit snit til at forlade konkurrenterne, og efterfølgende øgede han konstant forspringet.

Mads Brandt Pedersen kunne ro i mål næsten fire minutter foran klubkammeraten Thorbjørn Rask, og vinderen satte rekord med den hurtigste tid i løbets historie.

Det var straks mere kamp om tredjepladsen, hvor de to Silkeborg-roere Uli Hart og Nikolai Thomsen kæmpede med Lyngbys Philip Knudsen.

Gruppen lå i lang tid og kæmpede, men holdt sammen helt til sidst, og derfor skulle bronzemedaljen afgøres i et sprintopgør. Her lykkedes det Nikolai Thomsen at komme først over målstregen, og Uli Hart fulgte efter, mens Lyngby-roeren blev henvist til femtepladsen.

Hos kvinderne stillede kajakklubbens Anne-Sofie Winther til start. Den første omgang af løbet lå hun også forrest, men Nybros Emilie Rosenkilde kæmpede sig foran, og Anne-Sofie Winther måtte tage til takke med sølvet.

I U18 stillede sidste års europamester i toerkajak, Noah D. Pedersen, til start i sin enerkajak efter et skadesforløb i foråret med en brækket albue. Efter et fint løb kom han i mål på tredjepladsen.

Hos U18-kvinderne stillede Silkeborg Kajakklubs Kristine Rohde til start, og hun kom ligeledes i mål på en tredjeplads.

Om to uger går det igen løs på Søndersø i Maribo. Her gælder det de danske mesterskaber i kajakmaraton.