Efter retsmøde: Tre unge løsladt i grov voldssag

Redaktionen 

Tre drenge på 15-16 år er løsladt efter tirsdagens grundlovsforhør

SILKEBORG En dommer har tirsdag valgt at løslade tre drenge på 15-16 år, som tirsdag formiddag sad i grundlovsforhør i forbindelse med sagen om grov vold mod to mænd på 23 og 24 år i weekenden på Ladepladsen i Sejs-Svejbæk.

Det oplyser retten i Viborg til Midtjyllands Avis.

- Baggrunden for løsladelsen skal findes i den del, der omhandler knivstikkeriet. Dommeren mente ikke, at det er klarlagt, hvem af de tre drenge der havde kniven og om alle drenge var vidende om, at der blev brugt en kniv. Og når man tidsidesætter knivdelen, så vurderede dommeren, at de resterende sigtelser (som vedrører spark og slag red.) ikke er tilstrækkeligt til en fængsling, siger anklageren i sagen, Jakob Kjær.

Anklagemyndigheden har kæret kendelsen til landsretten og Jakob Kjær håber, at landsretten træffer en afgørelse enten onsdag eller torsdag.

Politiets sigtelse mod de tre drenge er opretholdt. De er fortsat sigtet for at have slået de to voldsofre med et ukendt slagvåben, have slået og sparket dem og have stukket dem med en kniv.

Politiet anholdt de tre drenge mandag formiddag.

Ved retsmødet kom det frem, at politiet stadig leder efter endnu en formodet gerningsmand. Også en dreng.

Fordi der stadig er en mistænkt på fri fod, valgte dommeren at lukke dørene til grundlovsforhøret, så drengenes forklaring i retten kan ikke gengives. Men nu er alle drenge i sagen altså ude af politiets varetægt igen.