Silkeborg får fuldt hus af nye sygeplejestuderende

Søren Nielsen 

På VIAs læreruddannelse i Silkeborg er der optaget 22,5 procent flere studerende i forhold til sidste år. På sygeplejerskeuddannelsen er alle 110 pladser allerede fyldte

SILKEBORG Kort efter midnat fik 219 kommende studerende besked på, at de er optaget på en af VIAs uddannelser i Silkeborg. Det er fem procent flere end sidste år.

110 af dem får tilbudt en plads på sygeplejerskeuddannelsen, mens de resterende 109 kan glæde sig til studiestart på læreruddannelsen efter sommerferien.

I alt optager VIA 6.171 nye studerende til sine over 40 uddannelser i Region Midtjylland på basis af 18.594 ansøgninger. De to uddannelser i Silkeborg har modtaget 966 ansøgninger.

Sygeplejerskepladser fyldt op
Silkeborg er særligt populær blandt sygeplejerskestuderende. Her er alle 110 pladser som nævnt fyldte ved studiestart.

På flere andre VIA-uddannelser rundt i landet er der ligeledes fyldt op.

- Vi er i VIA godt tilfredse med årets optag. Tallene er stort set som forventet, og på mange af uddannelserne er der allerede fyldt helt op, siger prorektor Gitte Sommer Harrits, der er den øverst ansvarlige for alle VIAs uddannelser.

På læreruddannelsen i Silkeborg har man i år optaget 22,5 procent flere studerende i forhold til sidste år. Men der er altså stadig plads til flere.

De ledige pladser kan eksempelvis søges af de unge, der har fået afslag på at komme ind på de uddannelser, de søgte i første omgang.