Værst tænkelige lodtrækning for Bjerringbro-Silkeborg

Mathias Hove Andersen 

BSH skal besejre tysk storhold over to kampe i jagten på gruppespillet i European Handball League

HÅNDBOLD Tirsdag formiddag blev der trukket lod til første kvalifikationsrunde af den nye European Handball League, og ved lodtrækningen i Wien blev Bjerringbro-Silkeborg parret med tyske Melsungen.

Der spilles bedst af to kampe, og det første opgør spilles i Jysk Arena på et endnu ikke fastlagt tidspunkt i weekenden 29. - 30. august. Returkampen i Kassel spilles en uge senere.

Lykkens gudinde tilsmilede således ikke BSH, som kunne have mødt Pulawy fra Polen, Arendal fra Norge eller Malmö fra Sverige.

Sidstnævnte blev sendt i armene på Skjern Håndbold, mens TTH Holstebro skal møde islandske Valur.

Skulle det lykkes at komme videre, skal Bjerringbro-Silkeborg i aktion igen tirsdag 22. september og tirsdag 29. september, hvor anden kvalifikationsrunde er sidste skridt på vejen inden gruppespillet, som indledes tirsdag 20. oktober.

I sidste sæson lykkedes det BSHerne at trække det længste strå mod Melsungen, da de to hold mødtes i EHF Cuppen, som nu har skiftet navn til European Handball League.

BSH sikrede et stort resultat, da den tyske bundesligaklub blev besejret med 35-31 i Jysk Arena, og da nederlaget i returkampen blev begrænset til 35-33, havde Peter Bredsdorff-Larsens mandskab sikret overhånden mod Melsungen, der havde den svenske keeper Johan Sjöstrand i truppen. Målmanden er efterfølgende skiftet til Bjerringbro-Silkeborg.

Den seneste succes mod tyskerne fik dog ingen reel betydning, da EHF Cuppen blev aflyst på grund af coronapandemien, inden gruppespillet var ved vejs ende.

Læs mere om lodtrækningen i onsdagens udgave af Midtjyllands Avis.