Tre drenge anholdt igen i forbindelse med grov voldssag fra Sejs

Brian Holst 

Landsretten har omstødt byrettens kendelse om at de tre drenge, der er sigtet for grov vold i Sejs-Svejbæk, skulle sættes på fri fod

SILKEBORG De tre drenge på 14-15 år, som er sigtet for blandt andet knivstikkeri og som byretten i går valgte at løslade, er nu igen blevet anholdt.

Og denne gang skal de blive bag tremmer i foreløbig fire uger. Det har landsretten besluttet.

Drengene er sigtet for at have begået grov vold mod to mænd på 23 og 24 år på Ladepladsen i Sejs, hvor de to mænd fik tildelt flere slag og spark - blandt andet blev der ifølge sigtelsen brugt en ukendt slaggenstand i forbindelse med volden. Desuden blev mændene stukket med en kniv. Den ene blev stukket i maveregionen, mens den anden mand blev stukket i låret. Voldsofrene er udskrevet fra sygehusene i Skejby og Viborg.

De tre drenge blev mandag formiddag anholdt og sigtet for volden på Ladepladsen, og blev tirsdag fremstillet i et grundlovsforhør med henblik på varetægtfængsling. Dommeren valgte dog at løslade drengene, fordi dommeren mente, at det ikke kunne fastlægges, hvem af de formodede gerningsmænd, der havde haft kniven og om de øvrige gerningsmænd var vidende om, at der blev brugt en kniv. Den afgørelse kærede anklagemyndigheden til landsretten.

- Landsretten har omstødt kendelsen med den begrundelse, at landsretten mener, at der er såkaldt »begrundet mistanke« i sigtelserne. At drengene har udført volden i forening, og at det dermed er underordnet, hvem der har ført kniven, siger anklageren i sagen, Jakob Kjær, der er tilfreds med landsrettens afgørelsen.

Der er i alt fem drenge involveret i sagen. Heraf er den ene under den kriminelle lavalder, hvorfor han ikke er blevet stillet for en dommer. De fire andre er 15-16 år. Politiet mangler stadig at anholde én af de formodede gerningsmænd i sagen.