Anders Veller får nyt job i FC Midtjylland

Mathias Hove Andersen 

Tidligere spiller og træner i Silkeborg IF er netop blevet præsenteret i FC Midtjylland

FODBOLD 39-årige Anders Veller tiltræder 1. august i en ny stilling på FC Midtjyllands akademi, hvor han bliver træner i klubbens transitionsteam.

Veller, der har en mangeårig fortid som spiller og træner i Silkeborg IF, skal ifølge FCM være med til at accelerere den individuelle udvikling for klubbens talenter.

- Vi er enormt stolte over, at Anders Veller har valgt at fortsætte sin trænerkarriere i FC Midtjylland. Anders er en dygtig træner, der har nogle åbenlyse styrker i transitionsfasen, som vi ved er vanskelig for mange unge spillere. Han er en god person med et værdisæt, der passer perfekt til vores klub, og derfor glæder jeg mig bare til, at vi får Anders i gang, udtaler FCM-sportschef Svend Graversen til klubbens hjemmeside.

- Historisk har FC Midtjylland altid været dygtige til udviklingen af talenter, og det er en afgørende del af vores DNA. Også her vil vi være endnu bedre, og med Anders står vi endnu stærkere, uddyber Svend Graversen.

Som aktiv kæmpede Anders Veller med skader, men han opnåede alligevel 67 førsteholdskampe for SIF. Det blev til 33 optrædener i Superligaen, hvor forsvarsspilleren scorede fire af sine syv mål for klubben.

Anders Veller så sig dog nødsaget til at stoppe karrieren som 26-årig i 2007, og efterfølgende varetog han en stilling som sports- og salgskonsulent i SIF, mens han var assistenttræner for klubbens hold i danmarksserien.

Fra sæsonen 2011/12 rettede Anders Veller sit fokus mod talentarbejdet, da han tiltrådte som træner for U17-holdet i SIF, og i 2015 fik han en toppost i talentafdelingen, da han blev udnævnt som A+-træner.

I sommeren 2017 havde Anders Veller brug for en fodboldpause, og han takkede derfor af i SIF, som i stedet ansatte den nuværende transitionstræner Dennis Pedersen. Men nu vender Anders Veller altså tilbage til talentarbejdet, men denne gang hos de nykårede danske mestre.

- Jeg er blevet mødt af en enorm vilje, tro og entusiasme, og det bekræfter mig i, hvorfor FC Midtjylland på mange parametre har været dygtige i en meget lang periode. Det skal jeg nu være en del af. Jeg elsker at arbejde med mennesker og ser frem til at bidrage til udviklingen af dygtige fodboldspillere og hele mennesker, siger Anders Veller til fcm.dk.