Mikroudbrud: Her parkerer covid-testbil fra fredag

Søren Nielsen 

Man kan søge til Kejlstrupvej 51 fra fredag klokken 10.00

SILKEBORG De seneste syv dage er der lokalt registreret 21 covid-19 smittede.

Der er især konstateret smittede i området ved Lupinvej og Resedavej.

- Hvor mange smittede i området, der er tale om, ved jeg ikke. Men vi har fået meldinger om flere smittede i det område. Derfor vil der blive kørt en test-bil til beboerhuset på Kejlstrupvej 51, hvor områdets beboere har mulighed for at blive testet, konstaterer kommunikationschefen i Silkeborg Kommune, Hans Mogensen.

Bilen kommer fredag, hvor det vil være muligt at blive testet fra klokken 10-15, mens den vil holde der lørdag og søndag fra 9-15.

Han oplyser desuden, at en række borgere fra området er ved at blive testet eller afventer resultatet af test efter symptomer på smitte eller efter kontakt med smittede. Hans Mogensen ved ikke, hvordan mikroudbruddet er opstået.

Skoler og daginstitutioner i området ved Lupinvej/Resedavej er orienteret om mikroudbruddet, og forældre til børn vil hurtigst muligt blive orienteret, så de kan være opmærksomme, hvis der opstår symptomer på smitte.

Silkeborg Kommune nu er den næsthårdest ramte kommune i Jylland, når det gælder antal smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage. Kun Aarhus Kommune overgår Silkeborg, og Silkeborg Kommune har fået meddelelser om, at der er opstået et såkaldt mikroudbrud i Lupinvej/Resedavejs området.