Eksplosion i smitten: Kommunen sender medarbejdere hjem

Adam Haff 

Stigningen i antallet af covid-19 smittede får Silkeborg Kommune til at sende flere hundrede administrative medarbejdere på hjemmearbejde

SILKEBORG (Opdateret med konkrete tal tirsdag klokken 10.25): Silkeborg Kommune tager konsekvensen af de seneste dages voldsomme udvikling i antallet af coronasmittede i kommunen.

I løbet af de næste dage vil cirka 500 ud af de 6500 ansatte i kommunen blive sendt hjem for at arbejde hjemmefra. Der er ikke tale om en decideret kommunal nedlukning eller nødbedredskab som i foråret.

Den hjemsendte medarbejdergruppe tæller dem, der ikke direkte er i kontakt med borgere, men som har administrativt arbejde, der uden væsentlige udfordringer kan klares hjemmefra.

- Set i lyset af, at Silkeborg for tiden er et helt særligt sted, så anbefaler sundhedsmyndighederne os, at alle, der kan, skal arbejde hjemmefra. Det gælder både private arbejdspladser og det offentlige. Og den anbefaling følger vi naturligvis, siger borgmester Steen Vindum (V) til Midtjyllands Avis.

Hen over sommeren har kommunen ellers lukket mere og mere op for aktiviteter. Administrative medarbejdere har i sommerferien igen været tilbage på deres fysiske arbejdspladser - hvad enten det var på rådhuset eller ude på de mange kommunale institutioner.

Så hurtigt som muligt
Men nu bliver »genåbningen« af det kommunale Silkeborg altså skruet tilbage igen. Medarbejderne orienteres snarest.

- Vi vil begynde at sende medarbejdere hjem så hurtigt, det er muligt. Jeg har ikke en færdig plan foran mig, men hjemsendelsen vil træde i kraft hen over de næste dage, siger borgmesteren.

Steen Vindum ved, at tiltaget vil ærgre de mange kommunale medarbejdere, som de seneste uger atter har fået et mere normalt arbejdsliv tilbage.

- Tilbagerulningen bliver et gok i nødden på mange medarbejdere. For arbejdsfællesskabet - det at kunne mødes på arbejdspladsen - spiller jo en stor rolle i vores arbejdsliv, siger han. Der er dog ingen vej udenom. For hjemmearbejde kan være med til at tage toppen af smittespredningen. Borgmesteren trøster sig med, at det tidligere på året lod sig gøre at holde kommunen kørende med høj grad af hjemmearbejde blandt administrative medarbejdere.

- Vi skal nok få det til at fungere denne gang også. Vi beviste jo i foråret, at det faktisk lod sig gøre at opretholde kommunens mange funktioner, selv om mange administrative medarbejdere arbejdede hjemmefra, siger han.