Coronaregler: Sådan er reglerne når du tager bussen

SILKEBORG Kravet om at bære mundbind vil være gældende i alle bybusser i blandt andet Silkeborg.

Men desuden også i alle Midttrafiks lokal- og regionalbusser, herunder også X-busser, og i alle fjernbusser, der har stop i enten Aarhus, Silkeborg, Favrskov, Skanderborg, Odder og Horsens Kommuner. Kravet vil være gældende i ruternes fulde længde.

Det betyder, at hvis en busrute kører til eller fra området, eller igennem området og videre, så vil kravet også være gældende, når bussen kører i en anden kommune - også for passagerer, der ikke skal til en af de omfattede kommuner. Det vil for eksempel sige, at stiger man på en bus i Ringkbing med kurs mod Silkeborg og Aarhus, så skal man have mundbind på fra Ringkøbing - uanset om man stiger af i for eksempel Herning.

Transportministeren vil bede Midttrafik og de enkelte busselskaber om at hjælpe ved at informere kunderne, herunder sætte skilte på busserne, der kører pågældende ruter, så passagererne ikke er i tvivl.

Kravet vil også være gældende for al flextrafik i området. Endvidere vil kravet være gældende for alle skolebusser og alle letbaner, ligeledes i ruternes fulde længde.