Flere smittede: Yderligere fem er testet positive

SILKEBORG I løbet af det seneste døgn er yderligere fem testet positive for coronavirus i Silkeborg Kommune. Det viser den daglige opdatering af tallene.

Det betyder, at 45 i løbet af de seneste syv dage er testet positive i Silkeborg Kommune. Tallene betyder samtidig, at Silkeborg nu har overtaget en kedelig andenplads, når man ser på antallet af smittede set per indbyggere. Det er stadig Aarhus, der har klart flest smittede i Danmark, mens Ringsted tilsyneladende er ved at have styr på smitten, og nu indtager tredjepladsen. Aarhus har det seneste døgn haft 56 nye tilfælde.

Antallet af smittede i Silkeborg er ikke alarmerende. I sidste uge havde Silkeborg en enkelt dag med hele 14 smittede og i løbet af weekenden blev 24 testet positive.

I Silkeborg Kommune er 489 i løbet af de seneste døgn blevet testet. Det er flere end tidligere og skyldes hovedsageligt det nye mobile testcenter på Kejlstrupvej.

På landsplan er yderligere 144 personer er smittet med corona, oplyser Statens Serum Institut. Antallet af coronarelaterede dødsfald stiger med 1, mens indlagte falder med 3.

- Jeg hæfter mig ved, at vi fortsat har over 100 nye smittetilfælde. Så vi har ikke knækket kurven endnu, siger professor i virologi Søren Riis Paludan, Aarhus Universitet.

- Hvis man skal være positiv, så kan man sige, at tallene ikke er på himmelflugt. Men vi mangler stadig at se effekt af de opstramningstiltag, der er sat i værk de seneste dage, siger han.

Ifølge professoren går der typisk fem til syv dage, før man kan begynde at måle effekten af disse tiltag i forhold til smittetallene.

- Vi er stadig i et forløb, hvor vi ser en tendens til lokale udbrud. Vi har også et kontakttal på 1,4 (udtryk for at 1 coronasmittet person i gennemsnit smitter 1,4 personer, red).

- Vi er stadig i gang med at inddæmme virus, og jeg synes, at de tiltag, der er sat i værk, er de rigtige, siger Søren Riis Paludan.