Østre Søbad i Silkeborg bliver igen hotspot

SILKEBORG Midt- og Vestjyllands Politi gør med virkning fra fredag den 14. august 2020 klokken 10.00 Østre Søbad i Silkeborg til et hotspot.

Det gode vejr har den seneste uges tid trukket mange mennesker til strandene i Silkeborg, og særligt ved Østre Søbad har mange mennesker været forsamlet.

Det øgede smittetal i Silkeborg Kommune kombineret med den kommende weekends vejrudsigt gør, at politiet ser sig nødsaget til at genindføre Østre Søbad som hotspot.

Området vil blive tydeligt markeret med skilte, der gør folk opmærksomme på, at de befinder sig i et område, hvor politiet har mulighed for at oprette opholdsforbud, hvis der fortsat er så mange samlet, at det kan udgøre en særlig smitterisiko.

- Østre Søbad var også udpeget som hotspot i forsommeren. Dengang blev det ikke nødvendigt at indføre et egentlig opholdsforbud. Vi håber naturligvis, at indførelsen af området som hotspot er tilstrækkeligt til, at borgerne tænker sig om, inden de slår sig ned i området, så det heller ikke denne gang bliver nødvendigt med et opholdsforbud, siger politiinspektør Claus Nørgaard.

Der vil derfor være ekstra tilsyn med området ved Østre Søbad, men Midt- og Vestjyllands Politi patruljerer også rundt i hele kredsen og holder øje med steder, hvor der er mange mennesker.

- Der er mange fine grønne områder i Silkeborg, og vi opfordrer borgerne til at holde sig fra de steder, hvor der er mange i forvejen. Stigningen i antal smittede er noget, vi alle skal tage alvorligt, og vi har et fælles ansvar for at der ikke spredes yderligere smitte, siger Claus Nørgaard.

Midt- og Vestjyllands Politi vil løbende holde øje med situationen og oprette flere hotspots, hvis det bliver nødvendigt.