Politiet overvejer et opholdsforbud

Adam Haff 

Øget patruljering for at kontrollere, om afstandskrav på velbesøgte søbade overholdes. Hvis folk stimler for tæt sammen, indføres opholdsforbud

SILKEBORG Lokalpolitiet i Silkeborg har nu et øget fokus på, om søbadene kan være med til at sprede covid-1-smitte i Silkeborg.

- Vi får dagligt anmeldelser fra borgere, som er bekymrede for, om der er for mange mennesker samlet for tæt på hinanden, siger Michael Svendsen, der er politiassistent ved lokalpolitiet.

Onsdag besluttede politiet, at skrue op for kontrollen med søbadene. Under hele covid-19-pandemien har det været afgørende, at vi holder afstand til hinanden. Med den seneste tids mikroudbrud af smittede i Silkeborg er det blevet endnu mere vigtigt.

- Vi har besluttet at gøre søbadene til fokusområder. Det medfører, at vi øger patruljeringen disse steder og ser situationen an de næste par dage, siger Michael Svendsen.

Han oplyser, at Silkeborg Kommune nu vil opsætte corona-advarselsskilte, som skal gøre badegæsterne opmærksomme på, at de blandt andet skal holde afstand til andre.

Hvis politiet vurderer, at brugerne af søbadene er for tæt på hinanden, vil søbadene blive såkaldte hotspots - områder, som man skal være særlig varsom med at færdes i.

Hvis den øgede patruljering og information ikke er nok til, at coronareglerne overholdes, kan politiet i sidste ende blive nødt til at udstede et decideret forbud mod, at man opholder sig ved søbadene.

Michael Svendsen håber på, at det ikke bliver nødvendigt at gå så langt. Hvis man overtræder et forbud mod at forsamles på coronaudsatte steder, får man en bøde på 2500 kroner.