Så lang tid tager det at sælge hus i Silkeborg

Peter A. Sørensen 

I gennemsnit tager det 145 dage at sælge et hus i Silkeborg Kommune

SILKEBORG Det går hurtigere med at sælge et parcelhus eller et rækkehus i Silkeborg Kommune.

I juli 2019 tog det i gennemsnit 158 dage at sælge et hus, men i juli 2020 tog det kun tog 145 dage.

Det viser tal fra Boligsiden.dk.

Tallene dækker over store forskelle fra områder i kommunen, hvor boliger sælges på ganske få dage til yderområder, hvor salget tager væsentligt længere tid.

- Salgstiderne for villaer og rækkehuse er overordnet set faldet igennem det sidste år. Da vi lavede en lignende opgørelse for juli-tallene sidste år, tog det i gennemsnit mellem 62 og 388 dage at sælge et hus i Danmark. Men den stigende efterspørgsel på huse kombineret med det generelt lave udbud bidrager til at bringe salgstiderne ned, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden Birgit Daetz.

I områderne omkring Silkeborg Kommune går det endnu hurtigere med boligsalget. I Favrskov Kommune tager et boligsalg af et hus eller et rækkehus 115 dage - et marginalt fald på en procent, mens Skanderborg har oplevet et fald på hele 17 procent fra 142 dage i juli 2019 til 118 i 2020.

Ikke overraskende er de hurtigste salgstider omkring København. I Vallensbæk tager det 55 dage, mens tallet er 67 dage i Ishøj Kommune. Værst er det på Langeland, hvor det tager 311 dage.