Alle på midtjyske sygehuse opfordres til at bruge mundbind

/ritzau/ 

Region Midtjylland opfordrer kraftigt til, at alle patienter og pårørende bærer mundbind på hospitaler.

KøBENHAVN Region Midtjylland har besluttet at opfordre patienter, pårørende og andre udefrakommende til at bære mundbind på alle midt- og vestjyske hospitaler.

Det skriver TV Midtvest.

Patienter bliver flyttet mellem enhederne i regionen, og det er grunden til opfordringen. Også selv om smitten er lav i nogle områder.

- Det gælder alle vores hospitaler trods smittetryk, for det gælder om at passe på hinanden, siger Claus Brøckner Nielsen, der er lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt, til TV Midtvest.

Mens brugen af mundbind er en anbefaling på midt- og vestjyske hospitaler, er det et krav i forbindelse med siddende patientkørsel i Region Midtjylland for både passagerer og chauffører.

8. august genindførte Region Midtjylland desuden restriktioner for besøg på alle sine hospitaler for at stoppe smittespredning med coronavirus.

Restriktionerne betyder, at der kun må være én ledsager eller besøgende per patient. Afdelinger for børn og unge er dog undtaget. Her kan patienten have op til to ledsagere.

Onsdag indførte Sundheds- og Ældreministeriet krav om mundbind i offentlig transport i kommunerne Aarhus, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Odder og Horsens. De er alle en del af Region Midtjylland.

Kravet kommer, efter at smitten med coronavirus er steget i de områder.

For resten af landet anbefales det, at man altid medbringer mundbind i offentlig transport. Dermed kan man tage det på, hvis det ikke kan lade sig gøre at holde den fornødne afstand.

/ritzau/