Romo præsenteret i belgisk ligaklub

Mathias Hove Andersen 

Den tidligere SIF-keeper er endegyldigt tabt for 1. divisionsklubben

FODBOLD Silkeborg IF ville gerne have beholdt 30-årige Rafael Romo, der forlod klubben ved kontraktudløb efter nedrykningen til 1. division, men det sidste spinkle håb om at lande en ny aftale med målmanden forsvandt tirsdag, hvor den venezuelanske keeper blev præsenteret i den belgiske ligaklub OH Leuven.

Rafael Romo har skrevet under på en toårig aftale med klubben, som indtager en 12.-plads i den belgiske Jupiler League efter en sæsonåbning med to uafgjorte kampe mod Genk og Eupen.

Den tidligere SIF-keeper bliver nu genforenet med cheftræner Marc Brys, som han tidligere har spillet under i belgiske Beerschot, og i målet skal han konkurrere med danske Daniel Iversen, der er udlejet fra Premier League-klubben Leicester, og sydafrikanske Darren Keet.

OH Leuvens tekniske direktør, Wim De Corte, glæder sig over den nye aftale.

- Rafael Romo er en erfaren målmand med en stærk vindermentalitet. Han kender den belgiske liga ganske godt og har allerede arbejdet med Marc Brys. Romo er en klar forstærkning af vores hold, siger Wim De Corte til klubbens hjemmeside.

Silkeborg IFs sportschef, Jesper Stüker, har længe holdt en dør på klem for Rafael Romo, men SIF-ledelsen har aldrig lagt skjul på, at det ville blive yderst vanskeligt at beholde den venezuelanske landsholdskeeper.

SIF ville have mere end vanskeligt ved at honorere målmandens lønkrav i 1. division, og med skiftet til den belgiske liga står det klart, at Rafael Romo havde tilbud fra langt større og økonomisk mere attraktive klubber end SIF.

I øjeblikket råder superliganedrykkerne udelukkende over 22-årige Oscar Hedvall og målmandstræner Thomas Nørgaard.