Silkeborg vil have slækket på corona-krav

Kenneth Husum 

Smittetallet har været faldende de seneste dage

SILKEBORG Antallet af coronasmittede i Silkeborg er faldet de seneste dage, og Silkeborg Kommune vil derfor nu indlede drøfteser med Styrelsen for Patientsikkerhed om, hvornår de særlige sundhedsmæssige anbefalinger, der gælder specielt for Silkeborg kan ophæves. Det fremgår af kommunens seneste coronastatus.

I det seneste døgn er der kun registreret én ny smittet. Det betyder, at der de seneste syv dage er 16 nye smittede i Silkeborg Kommune. Målt pr. 100.000 indbyggere ligger Silkeborg Kommune nu på 17,0 nye smittetilfælde den seneste uge.

Silkeborg er omfattet af ekstra stramme corona-krav. Det er dem, som kommunen nu vil gå efter at få lempet på. Det handler om at få ophævet opfordringen om brug af mundbind i større butikker og supermarkeder, samt den nye udmelding om, at Silkeborg bliver undtaget for den planlagte udvidelse af åbningstiden til kl. 2 i restauranter, caféer og barer.

Udvidelsen af åbningstiden træder i kraft i hele landet fra i dag, bortset fra Silkeborg og Århus.