SIF køber 22-årig forsvarsspiller

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF kan torsdag præsentere Joel Felix, der tiltræder på en fireårig aftale

FODBOLD Silkeborg IF har købt 22-årig Joel Felix i 2. divisionklubben Næstved, og klubben har store forventninger til forsvarsspilleren.

- Joel Felix kommer med god erfaring fra 1. division efter en sæson, hvor han var anfører for sydsjællænderne og blandt de bedste forsvarere i den næstbedste række. Han er godt fodbolduddannet og har potentiale til at udvikle sig yderligere, så vi forventer, at han går ind og konkurrerer om pladserne i startelleveren, siger sportschef Jesper Stüker.

Joel Felix, der var med til at rykke ned fra 1. division med Næstved, tiltræder på en fireårig aftale. Han måler 190 centimeter og kan både dække stopperpositionerne i det centrale forsvar samt venstre back.

- Det er rigtig dejligt, at kontrakten er på plads. Jeg glæder mig til at komme i gang, og jeg glæder mig til at møde truppen og trænerne. Silkeborg har vist interesse for mig, og jeg har fra den første kontakt været meget interesseret i SIF.

- Jeg kan godt lide måden, holdet spiller fodbold på, og måden, klubben udvikler spillere på. Jeg tror, at det er et miljø, som er godt for mig både som person og som fodboldspiller. Silkeborg er et hold, som spiller god fodbold, og det er noget, som jeg også selv vægter højt, siger Joel Felix.

Den unge forsvarsspiller er uddannet i FC Københavns talentudviklingssystem og har undervejs i sin FCK-tid opnået syv kampe på det danske U18- og U19-landshold. I 2017 skiftede han til Twente i Holland, hvor han spillede på klubbens U21-hold i to sæsoner, hvorefter han sidste sommer vendte tilbage til Danmark og Næstved.

Han betegner sig selv som en forsvarsspiller, der har ro, tager ansvar på banen og kommunikerer meget. Nu glæder han sig til de nye udfordringer i SIF.

- Det bliver ekstremt spændende. NordicBet Ligaen bliver lidt mere konkurrencedygtig i år, hvor der er kommet flere gode hold ned. Det bliver rigtig spændende, og jeg glæder mig meget, siger Joel Felix.

Udover erfaringen fra en sæson i 1. division med Næstved kommer den nye SIF-spiller altså også med en solid fodboldmæssig ballast fra både FC København og hollandsk fodbold.

- Jeg er opvokset i FC København, hvor jeg har lært at være meget duelstærk i mit forsvarsspil, mens jeg i hollandsk fodbold lærte meget om spillet med fødderne i forhold til den hollandske fodboldfilosofi.

- Jeg har været anfører i alle de klubber, jeg har været i. I min rolle som midterforsvar, skal jeg tage ansvar, og det kommer jeg også til at gøre fra start i SIF, siger Joel Felix, der køber 100 procent ind på SIFs målsætning om oprykning.

- Det motiverer mig, og det er også min målsætning. Vi skal op i Superligaen igen, fastslår Joel Felix.