BSH måtte slide for sejren mod lillebror

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg skabte flere pæne føringer mod Skanderborg, men værterne fik ikke testsejren foræret

HÅNDBOLD Sæsonstarten nærmer sig for Bjerringbro-Silkeborg, og fredag eftermiddag testede BSH-mandskabet formen mod ligakollegerne fra Skanderborg Håndbold, der blev besejret med 29-26 i Jysk Arena.

Hjemmeholdet satte sig på kampen fra første fløjt og kom hurtigt foran med 4-1. Efterfølgende kom gæsterne nærmere ved stillingen 6-5, inden BSH tog et nyt ryk og udbyggede føringen til 9-5. I denne periode var Sebastian Skube, der scorede fire gange inden pausen, toneangivende hos hjemmeholdet, der også nød godt af tre scoringer fra norske Aksel Horgen på højrefløjen.

Bjerringbro-Silkeborg havde kontrol over begivenhederne, og efter de første 30 minutter var stillingen 14-10. På to minutter i begyndelsen af anden halvleg blev der øget til 16-10 efter to redninger af Kasper Larsen, som i begge tilfælde blev fulgt op af scoringer fra Voel-fløjen Sebastian »Zylle« Skøtt.

Skanderborg kom stærkt tilbage og fik reduceret til 18-17 efter små 12 minutters spil af anden halvleg, men anført af svenske William Bogojevic fik værterne skabt ny luft ved stillingen 22-18.

BSH kom dog ikke sovende til sejren i det sidste kvarter. Skanderborg truede igen med en reducering til 23-22 trods undertal, og den sidste spænding forsvandt først halvandet minut før tid, hvor topscorer Jacob Lassen scorede sit sjette mål til 28-25. Opgøret sluttede 29-26.

Næste opgave for BSH er tirsdagens generalprøve mod tyske Flensburg, hvor der tages afsked med streglegenden Michael V. Knudsen.