Stort corona-udbrud på højskole: 14 elever og én lærer smittet

Brian Holst 

Et stort corona-udbrud på Silkeborg Højskole betyder, at skolen lukker

SILKEBORG Et corona-udbrud lukker nu Silkeborg Højskole.

Det oplyser skolens forstander, Jacob Zakarias Eyermann, til Midtjyllands Avis.

14 elever og én ansat er blevet smittet med Corona.

- Op til semesterstart har vi fulgt alle anbefalinger fra myndighederne om forsvarlig drift af højskolen. Alle elever blev bedt om at blive testet inden ankomst, ligesom vi har øget rengøringen, delt elever op i primære grupper og foretaget andre tiltag for at reducere risikoen for smitte. Alligevel har coronavirus altså sneget sig ind, siger højskoleforstander Jacob Zakarias Eyermann.

Det begyndte med, at én elev og én lærer blev testet positiv, hvorfor højskolen fik sat gang i test af samtlige elever og lærere.

- Efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed forsøgte vi i første omgang at isolere og teste de nære kontakter til de smittede, som blev testet to gange. Alle andre elever er også blevet testet, men det har ikke været nok til at inddæmme smitten, så derfor lukker vi nu helt ned i en periode, siger Jacob Zakarias Eyermann.

- Der har selvfølgelig været rigtig mange negative test ud af de 160 elever og lærere. Men i dag er der dukket en hel del positive test op, så det eneste rigtige er at lukke skolen, siger Jacob Zakarias Eyermann.

Der er også en del udenlandske elever på skolen, som ikke kan tage hjem, ligesom andre ikke har mulighed for at komme hjem.

- De bliver isoleret her på skolen, forklarer Jacob Zakarias Eyermann.

Højskolens elever skal nu - ligesom gymnasieeleverne - igennem to test i næste uge inden det igen er forsvarligt, at de vender tilbage til skolen.

- Hvis alt går vel, så kan vi være klar til at åbne igen på næste mandag. Men meget er selvfølgelig usikkert lige nu. Og vi rådfører os hos Styrelsen for Patientsikkerhed, konstaterer Jacob Zakarias Eyermann.