Smitte-særregler for Silkeborg er ophævet

Jakob Munk Schmidt 

Myndigheder opfordrer til at holde særlig opmærksomhed på ungdommen

SILKEBORG Der gælder ikke længere ekstraordinære regler for Silkeborg om coronasmitte. Det vil blandt andet sige den hidtidige anbefaling af mundbind i butikker samt besøgsregler på plejehjem.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet mandag aften.

- Sundhedsmyndighederne har i dag på et ekstraordinært møde vurderet situationen i Silkeborg, og på baggrund af en samlet vurdering af smittesituationen i Silkeborg, besluttet, at de ekstraordinære tiltag, som Styrelsen for Patientsikkerhed og kommunen 10. august iværksatte med henblik på at mindske smittespredningen, ophæves i dag 24. august 2020.

Sådan lyder vurderingen, hvori man samtidig fokuserer på ungdommen.

- Sundhedsmyndighederne vurderer samtidig, at der i det Østjyske område er en relativ høj smitteudbredelse blandt børn og unge, og i det lys opfordres Silkeborg Kommune derfor til fortsat særlig opmærksomhed på det lokale arbejde med også at mindske smitteudbredelsen i den aldersgruppe.

En anden styrelse, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK), vil rådgive ungdomsuddannelsesstederne med henblik på at sikre, at undervisningen kan gennemføres i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

De ekstraordinære tiltag i Silkeborg fra tidligere på måneden omhandlede dels indendørs besøg hos ældre på plejecentre og borgere på sociale botilbud - dels brug af mundbind i supermarkeder og store butikker samt anbefaling om hjemmearbejde i videst muligt omfang.

Desuden kunne restauranter, caféer og barer ikke som i resten af Danmark udvide åbningstiden til kl. 02.

De seneste syv dage er 23 nye smittede. Det er to flere end i går. Målt pr. 100.000 indbyggere ligger Silkeborg Kommune nu på 24,4 nye smittetilfælde den seneste uge. Dermed er Silkeborg fortsat over den bekymringsgrænse på 20, som sundhedsmyndighederne holder særligt øje med.