Smittetal: 15 testet positive i løbet af weekenden

Det er specielt unge, der er blevet smittet

SILKEBORG I løbet af weekenden er 15 testet positive for coronavirus i Silkeborg Kommune.

Det viser mandagens opdatering af tallene.

Dermed fortsætter den kedelige udvikling i tallene fra Silkeborg Kommune. De seneste syv dage er 23 testet positive i Silkeborg. Dermed er Silkeborg over bekymringsgrænsen, som er 20 pr. 100.000 smittede. Det tal er i Silkeborg nu steget til 24,4.

Smitten har blandt andet ramt Silkeborg Gymnasium, som har valgt at sende samtlige elever hjem. Også Silkeborg Højskole er ramt, men her er det kun få af de smittede, der tæller med i statistikken, da eleverne ikke er bosiddende i Silkeborg Kommune.

Smitten er koncentreret i ungdomsmiljøet, oplyser Silkeborg Kommune og derfor drøfter kommunen nu med Styrelsen for Patientsikkerhed, hvilken særlig indsats, der skal målrettes ungemiljøet.

Der er stadig rigtig mange silkeborgensere, som lader sig teste. I løbet af weekenden er hele 2000 således blevet testet.

I Aarhus går det den rigtige vej. Antallet af nysmittede er på vej ned, men set pr. indbygger er det dog stadig højere end i Silkeborg.

I Favrskov oplever ligesom Silkeborg flere smittede. De seneste syv dage er 10 fra Favrskov Kommune således testet positiv.

På landsplan er der det seneste døgn registreret 80 nye tilfælde med coronasmitte. Antallet af indlagte stiger med én til 20. Der er ét dødsfald.