Hjemsender 300 elever: To elever på College360 smittet med corona

Raju Demian Pelle Steffens 

Coronasmitten har nu også ramt erhvervsskolen College360, hvor man fra morgenstunden valgte at hjemsende 300 elever

SILKEBORG Tirsdag morgen lidt efter klokken otte blev 300 elever fra College360 hjemsendt, fordi to elever på erhvervsskolen på Bredhøjvej i Silkeborg er testet positiv for corona.

300 elever fra hotel- og restaurant linjen, business og på EUX er blevet hjemsendt i dag, men størstedelen kan vende tilbage til undervisningen igen i morgen, oplyser direktøren for College360, Henrik Toft.

- Vi valgte at hjemmesende eleverne fra morgenstunden for at begrænse smitterisikoen så meget som muligt, siger Henrik Toft.

65 af de 300 elever, der er blevet hjemsendt, har fået besked på, at de skal blive hjemme til de kan fremvise en negativ coronatest.

- Der skal gå mindst fire dage efter kontakt med en smittet, før eleverne kan blive testet. Det er derfor tidligst på fredag, at de 65 elever kan blive testet, siger Henrik Toft direktør for College360.

Derudover går der yderligere op til 72 timer før de 65 berørte elever får svar på testresultatet. Medarbejderne på College360 er ikke blevet strakshjemsendt, fordi medarbejderne ifølge Henrik Toft ikke er i tæt kontakt med eleverne i løbet af en undervisningsdag.