Kanonføde: Amputeret Voel-hold blev ydmyget i premieren

Mathias Hove Andersen 

Chanceløse Silkeborg-Voel kunne slet ikke matche Herning-Ikast og blev kørt over i Jysk Arena

HÅNDBOLD Skaderne er regnet ned over Silkeborg-Voel i opstarten, og hjemmeholdet var derfor ikke levnet mange chancer i tirsdagens ligapremiere mod Herning-Ikast. De undertippede værter var aldrig i nærheden af at drille favoritterne, og det ensidige opgør sluttede med et klart nederlag på 20-36 i Jysk Arena.

Allerede efter syv minutters spil så cheftræner Jakob Andreasen sig nødsaget til at tage en tidlig timeout ved stillingen 2-5. Det forhindrede dog ikke den midtjyske storesøster i at øge forspringet til 3-8, og midtvejs i første halvleg blev føringen øget til otte mål.

Umiddelbart inden var den norske keeper Eli Raasok ellers blevet noteret for den første redning i Voel-målet, men ellers var der begrænset hjælp buret i første halvleg. Stine Bonde, der var startet inde, blev pillet ud efter 10 minutter, men da hun igen tog plads mellem stængerne, pillede hun fem skud fra gæsterne.

Da gæsterne bragte sig foran med ni mål, begyndte Voel-holdet at spille syv mod seks, og selvom det taktiske træk gav lidt tiltrængt pondus til offensiven, var hjemmeholdet bagud med 11-19 ved pausen.

Det var især den manglende bredde i bagkæden, der gav Silkeborg-Voel svære arbejdsbetingelser. Holdet må klare sig uden den korsbåndsskade landsholdsbobler Helene Kindberg og profilen Sofie Bæk Andersen, der netop er blevet mor. Derudover har Voel-talentet Natasja Andreasen sluttet sig til skadeslisten, der også tæller den unge streg Naja Frøkjær-Jensen.

Kampbilledet var uændret efter pausen, hvor der forsat blev trukket store veksler på Eira Aune, Jane Schumacher og Louise Ellebæk i bagkæden. Få minutter inde i anden halvleg kom Herning-Ikast foran med 10 mål ved stillingen 11-21, og efterfølgende var det eneste ubesvarede spørgsmål, om Voel-holdet kunne forhindre gæsterne i at vinde med 20 mål.

Tempoet forsvandt, som kan kampen skred frem, men Silkeborg-Voel fik begrænset nederlaget til 20-36 med hjælp fra Stine Bonde, som i alt blev noteret for 14 redninger.

Udover Eli Raasok gav Silkeborg-Voel debut til Eira Aune, Annika Jakobsen, Anna Lillesø og Line Skak, men den nye kvintet vil næppe huske den første optræden i Jysk Arena for noget godt.

Der var også ligadebut til U19-spilleren Maria Pedersen, der var rykket op fra klubbens 2. divisionshold. Reserven fik spilletid i anden halvleg for at aflaste den smalle bagkæde, men hun kunne hverken gøre fra eller til.