Legendarisk Smukfest-talsmand er død

Poul Martin Bonde har haft en lang karriere i den danske musikbranche

Den mangeårige talsmand for Smukfest i Skanderborg, Poul Martin Bonde, er død.

Det oplyser tidligere formand for Smukfest Claus Visbye i et opslag på Facebook.

62-årige Poul Martin Bonde har været kræftsyg i flere år.

- Poul Martin var min kollega, min mentor, min læremester, min ven, skriver Claus Visbye i opslaget.

Han beskriver Poul Martin Bonde som en intelligent mand med stor humor og en god hukommelse.

- Poul Martin har haft en kæmpe indflydelse på dansk musikbranche og hans erfaring, tyngde og vid vil være en mangel, lyder det.

Claus Visbye skriver, at han vil glædes over, hvor meget godt Poul Martin Visbye har gjort, og hvor mange mennesker han har berørt.

Det var Poul Martin Bonde, som tidligere i år kunne meddele, at 2020-udgaven af Smukfest blev aflyst grundet coronarestriktionerne, som har ramt kulturlivet, herunder musikfestivaler, hårdt.

- Smukfest retter sig selvfølgelig efter myndighedernes forbud - og i denne situation er der ikke andet at gøre end at aflyse dette års festival.

- Det er ufatteligt trist, at det bliver sådan, ikke bare for arrangementet i sig selv, men også for de mange klubber og organisationer, der baserer en del af deres økonomi på at arbejde for Smukfest, sagde han.

Skanderborg Festivalklub har udsendt et mindeord for »vores mangeårige ven og festivalkollega«, som der blandt andet står.

- For sidste gang har vi set Poul Martin repræsentere Smukfest på tv og i aviserne. Det sidste bestyrelsesmøde med ham for bordenden er rundet af, og det samme i festivalens direktion.

- Poul Martin har båret sit sidste backstage-armbånd, og det er et kæmpe tab for selvfølgelig hans familie og nærmeste, men også det store festivalfællesskab, han om nogen har tegnet i Skanderborg og resten af Danmark, står der.

Rocksanger
Poul Martin Bonde blev i 1984 cand. phil. i æstetisk kulturarbejde fra Aarhus Universitet.

I midten af 80’erne og var han blandt andet sanger i punkgruppen Pigtråd og rockbandet Glashus.

I 90’erne var han en del af DR-programmet »To Fag Frem«. Siden var han også dommer i det første musiktalentshow i dansk tv, Popstars.

I 90’erne etablerede Poul Martin Bonde også sit eget pladeselskab, Start, der blandt andet udgav rockgruppen Kashmirs debutplade. Start blev siden en del af pladeselskabskoncernen Sony Music.

Som repertoirechef for Sony Music var en hans største succeser Poul Krebs’ album »Små sensationer«, der blev et kæmpe hit og gjorde »Sådan nogen som os« til en evergreen.

I 2019 modtog Poul Martin Bonde »Tak Rock«-prisen ved Gaffa-Prisen for sit mangeårige virke inden for musik. /ritzau/MTL