På trods af coronakrise: SIF offentliggør millionoverskud i hård periode

Søren Nielsen 

Markante spillersalg i fodboldforretningen løfter halvårsregnskabet hos Silkeborg IF Invest A/S. Coronakrisen rammer bundlinjen negativt med omtrent fem millioner kroner

SILKEBORG Overskud på 6 mio. kr. før skat.

Det står der på bundlinjen i koncernen Silkeborg IF Invest A/S efter første halvår af 2020.

Selskabet, der driver fodbold (Silkeborg IF), ejendomsudlejning (Papirfabrikken) og hotel- og konference-aktiviteter (Hotel Papirfabrikken Radisson Blu) er således kommet nogenlunde tørskoet ud af et halvår kraftigt præget af covid-19.

- Halvårsresultatet er tilfredsstillende, især i lyset af påvirkningen fra Covid-19. Det er særligt hotel- og konferencedriften, der har været ramt af pandemien, hvor hotellet har været lukket helt ned i en periode. Men også udeblevne matchday-indtægter til superligakampene har påvirket negativt. Jeg vil vurdere, at bundlinjen er ramt negativt med omkring 5 mio. kr., på trods af hjælp gennem statens hjælpepakke for lønkompensation, siger adm. direktør Kent Madsen i en kommentar til regnskabet.

Transfersum sikrer bundlinjen
Når det alligevel er lykkedes at lave overskud, hænger det først og fremmest sammen med transfer-indtægter.

Gennem salg af Ronnie Schwartz til FC Midtjylland, Mads Emil Madsen til LASK Linz og Eskild Dall til Ajax Amsterdam er der realiseret nettoindtægter på 13,3 mio. kr. på spillertransfers.

- Transferindtægter er en afgørende forudsætning for at finansiere fodboldforretningen. Havde vi ikke solgt spillere i første halvår, var fodbolden landet på et underskud i omegnen af 10 mio. kr. Nu kan vi i stedet notere et overskud på den del af koncernen på 3,5 mio. kr., siger Kent Madsen.

I både 2019 og 2018 var transferindtægter også baggrunden for overskud på fodbold, og Kent Madsen ser det også som et vigtigt fremtidigt forretningsområde.

- Gennem det lange, seje træk har vi skabt en forretningsmodel med udvikling af lokale talenter, der nu for tredje år i træk giver resultater. Jeg ser i den sammenhæng også positivt på fremtiden, vi har hele tiden nye, spændende spillere på vej. Det er dog en model, der rummer væsentlige risici, så vi vil stadig styre forretningen, så vi kan tåle år uden transfers, siger Kent Madsen.

Fastholder forventinger
Selskabet har valgt ikke at indregne kompensation fra statens hjælpepakke til virksomheder med underskud på store arrangementer, da retningslinjerne for tildeling endnu er uklare. Først når der er mere klarhed, vil Silkeborg IF Invest søge om kompensationen.

Silkeborg IF Invest A/S fastholder forventningen til årets resultat, et plus på mellem 5-10 mio. kr. Det vil i givet fald være 6. år i træk med positive tal på bundlinjen.

- Den udvikling vil vi fastholde, og selv om vi ærgrer os over nedrykningen i fodbold-delen af koncernen, har vi nu fokus på at glasset er halvt fyldt. Vi går ind i en spændende sæson med en NordicBet Liga i nyt format med slutspil. Iagttagere betegner det som den bedste næstbedste række nogensinde, men det ændrer ikke på, at vi går efter oprykning. Det har været et halvår, hvor vi på såvel hotel- som fodboldaktiviteter har været hårdt ramt af covid-19, men det vidner om en robust forretning, at vi på trods af det kan komme ud med positive tal, siger Kent Madsen.