Sælger ejendomme for trecifret millionbeløb

Peter A. Sørensen 

Silkeborg-selskab handler igen med svensk fond

SILKEBORG Birch Ejendomme i Silkeborg har i en trecifret millionhandel solgt tre ejendomsprojekter i Langå og Horsens med i alt 99 rækkehus.

Det oplyser det privatejede Silkeborg-selskab.

Køberen er en »ven af huset«, for det er igen en fond under svenske Niam, som dermed endnu engang overtager nogle af Birch Ejendommes projekter.

- Ejendomsprojekterne overtages færdigopførte på turnkey-basis. Det første projekt i Langå er færdigopført og overdraget, mens de øvrige to projekter i Horsens færdiggøres og overdrages i sommeren 2021, lyder det fra Birch Ejendomme i en meddelelse.

I maj handlede de to parter 150 boliger fordelt på 15.200 kvm, og siden 2017 har Niam købt ejendomme med omkring 145.000 kvm areal af Birch, oplyser Birch-selskabet.

Selskabet skriver endvidere, at frasalget er et naturligt led i Birch Ejendommes strategiske fokus, som omfatter udvikling og opførelse af boligudlejningsejendomme i Jylland, Sjælland og Fyn.

- Birch Ejendomme har flere spændende projekter på vej i sin pipeline, som ligesom i det jyske, vil være beliggende i vækstbyer med god infrastruktur, uddannelsesmuligheder og et stærkt erhvervsliv til at understøtte den fortsatte og langsigtede tilflytning til byerne, lyder det fra Silkeborg-selskabet.

Virksomheden ejes og drives af de fem partnere René Birch, Thomas Bertelsen, Peder Østergaard, Thomas Bøgild-Jakobsen og Kenneth Biirsdahl, og administrerede pr. 1. januar 2020 over 2000 boliger og bygger mere end 1200 lejeboliger om året, som virksomheden selv drifter eller sælger, lyder det fra selskabet.