SIF forlænger med Vallys

Mathias Hove Andersen 

Skadet midtbanespiller har sat sin signatur på en længere SIF-aftale

FODBOLD Silkeborg IF og Nicolai Vallys har tirsdag forlænget midtbanespillerens kontrakt frem til udgangen af 2023. Den oprindelig aftale løb til sommeren 2021.

- Nicolai Vallys har i sin første sæson i SIF gjort det langt over forventning og har været inde i en god udvikling. Han er samtidig en spiller, som vi forventer vil fortsætte med at udvikle sig, og vi kan næsten ikke vente, til han bliver klar igen, siger sportschef Jesper Stüker om SIF-spilleren, der p.t. sidder ude med en skade.

23-årige Nicolai Vallys kom til SIF i sommeren 2019 fra FC Roskilde som et relativt uprøvet talent.

- I det første halve år var der meget, han skulle vænne sig til, men han kom med nogle naturlige forudsætninger - blandt andet hans intuitive fornemmelse for at spille i mellemrum. Hos os er han blevet både fysisk stærkere og har også skærpet sine tekniske færdigheder, vurderer Jesper Stüker.

Nicolai Vallys er glad for sin nye kontrakt, og han glæder sig til at kunne bidrage igen i løbet af efteråret. Midtbanespilleren har pådraget sig et brud i den ene fod, men om godt to uger, hvor han må smide støtteskinnen, kan han for alvor begynde sin genoptræning.

- Jeg er rigtig glad for forlængelsen og har en god fornemmelse. For mig var det ikke længden på kontrakten, der var det vigtigste, men at jeg tror på, at jeg i SIF kan udvikle mig endnu mere, end jeg allerede har gjort.

- Jeg har været igennem et lærerigt år i SIF, hvor jeg i starten skulle vænne mig til at træne på fuld tid og være professionel. Men da først det var på plads, er det gået op ad lige siden, siger Nicolai Vallys.

Han nyder tilværelsen som professionel, men har også mødt en verden, der stiller helt andre krav til ham, end han tidligere har været vant til.

- Træningen har været én ting – niveauet er højere, end jeg har været vant til, både hos mine holdkammerater og hos modstanderne. SIF er også en større klub, og dermed er krav og forventninger også større.

- Det svære ved fodbold er ikke det, der sker inde på banen. Det er alt det uden om. Fokus skal være et andet, når man er fodboldspiller på fuld tid.

- Træningen kræver mere, og omgivelserne forventer mere. Jeg nyder det, men jeg skulle også vænne mig til det, siger midtbanespilleren.

Nicolai Vallys spillede 33 kampe og scorede seks mål i sin første sæson for Silkeborg IF.