Stort fald i antal villaer til salg i Silkeborg

Peter A. Sørensen 

Udbuddet af villaer og rækkehuse til salg er meget lavt

SILKEBORG Interesserede boligkøbere i Silkeborg-området har langt færre boliger at vælge imellem. 1. september var der 623 villaer og rækkehuse til salg i Silkeborg Kommune, og det er et markant fald på 21 procent i forhold til september 2019, hvor der var 791 til salg.

I Skanderborg Kommune er faldet på 18 procent, mens faldet er på 15 procent i Favrskov og kun tre procent i Viborg Kommune.

Det viser tal fra Boligsiden.dk

- Det er en usædvanlig situation, vi befinder os i, og vi kan se, at det faldende udbud er gældende i alle landsdele. Samtidig er det meget tæt på at være en gennemgående landsdækkende tendens. For ser vi på situationen i de enkelte kommuner, er der aktuelt færre huse til salg i 89 af landets i alt 98 kommuner sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

De største fald i udbuddet af huse findes geografisk i et bredt bælte på tværs af landet.

- Næsten alle kommuner på Sjælland har oplevet et fald i udbuddet, der er større end 10 procent det seneste år. Det samme er tilfældet i størstedelen af de fynske og store dele af de midtjyske kommuner. Og det er et lavt udbud, der er skabt af en situation, hvor der egentlig er kommet mange nye boliger til salg, men hvor der også er blevet solgt rigtig mange huse igennem de seneste måneder, siger Birgit Daetz.