Silkeborg-Voel sejrede i fejlfyldt lokalopgør

Mathias Hove Andersen 

Smukt var det ikke, men Silkeborg-Voel levede op til favoritværdigheden i Skanderborg

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel satte to ventede point ind på kontoen lørdag aften, hvor lillesøster fra Skanderborg Håndbold måtte se sig slået med cifrene 25-27 i Fælledhallen efter et fejlfyldt og uskønt lokalopgør.

Stine Bonde kom flyvende fra land i gæsternes mål, og der gik næsten seks minutter, inden Skanderborg kom på tavlen. Silkeborg-Voel formåede dog ikke helt at profitere af den stærke åbning i defensiven, og sløset angrebsspil var stærkt medvirkende til, at 1-4 blev forvandlet til 5-4 på mindre end fem minutter.

De offensive kvaler blev personificeret ved Jane Schumacher, der ellers har taget et stort ansvar i de første kampe. Profilen kunne slet ikke få sit spil til at fungere, og den rutinerede bagspiller strøede om sig med tekniske fejl.

Der var også for mange fejl fra norske Eira Aune, men heldigvis for gæsterne holdt Stine Bonde et højt niveau i målet. Keeperen lukkede første halvleg med sin niende redning og et perfekt udkast til Lea Hansen, der scorede i sidste sekund, hvorfor Silkeborg-Voel kunne gå til pause med en firemålsføring ved pausestillingen 8-12.

De lyserøde gæster åbnede anden halvleg med bolden, men fejlene stod i kø, og små tre minutter senere havde Skanderborg reduceret til 11-12. Stine Bonde tog ikke længere fra i målet, og det blev ikke bedre, da Eli Raasok kom ind. De to keepere blev i fællesskab blot noteret for én redning i hele anden halvleg.

Det hjalp heller ikke, at nytilkomne Julie Jensen brændte to straffekast, men til gengæld viste Anna Lillesø skarphed fra fløjen, og med et kvarters tid tilbage på uret øgede hun til 17-20 med sin femte scoring i opgøret.

Denne gang formåede Silkeborg-Voel at fastholde føringen, og otte minutter før tid blev Skanderborg hægtet af, da Jane Schumacher spillede Line Skak fri til scoring. Stregen gjorde det til 20-25, og selvom hjemmeholdet i flere omgange fik barberet et par mål af forspringet, var sejren aldrig i fare i slutfasen.

Slutsignalet lød ved stillingen 25-27, og Silkeborg-Voel har dermed vundet to kampe i træk. Muligheden for et hattrick kommer allerede mandag aften, hvor Aarhus United venter på udebane.