Triumf i Tyskland: BSH slog Melsungen på udebane

Michael Helligsø 

Bjerringbro-Silkeborg leverede en fremragende indsats mod Melsungen og er videre i Europa

HåNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg er klar til anden runde af kvalifikationen til European League.

Det blev søndag en kendsgerning, da klubben på imponerende vis sendte det tyske bundesligahold MT Melsungen ud af turneringen.

På forhånd havde BSH et forspring på fire mål fra den første kamp, og med en 26-24-sejr i Kassel endte det med et sikkert videre avancement.

De danske gæster fik en fremragende start på opgøret. Den tidligere Melsungen-keeper Johan Sjöstrand bød straks ind med tre redninger, og der skulle gå seks minutter før tyskerne ved stillingen 0-3 fik scoret for første gang.

BSH-defensiven fungerede upåklageligt, og da 4-7 blev forvandlet til 4-11 ved hjælp af nogle hurtige kontramål, så det for alvor lovende ud for udeholdet, der i Sebastian Skube havde en sublim spilstyrer.

Melsungen kom lidt bedre mod slutningen af første halvleg, men BSH var bedst og gik til pausen med et forspring på 12-16, selv om gæsterne tillod sig at brænde tre straffekast i de første 30 minutter.

Efter pausen kom BSH hurtigt på 13-19 og 14-21, og med et samlet dansk forspring på hele 11 mål med 19 minutter tilbage af kampen, forsvandt håbet om videre avancement hurtigt for Melsungen.

I slutfasen åd tyskerne dog ind på BSH, der gik ned i kadence. Med seks minutter igen var forspringet skrumpet til 22-24 efter fire tyske mål i træk, men helt spændende blev det aldrig.

Til sidst kom talenterne Sasser Sonn og Sebastian Skøtt på banen, og førstnævnte fik lov til at score en enkelt gang i kampen, der endte 24-26 til BSH.

Dermed er klubben klar til næste kvalifikationsrunde til European League.