Klubskifte: Salquist genforenes med Simon Jakobsen

Mathias Hove Andersen 

Tidligere SIF-spiller skifter til nordjysk 1. divisionsklub på en kort aftale

FODBOLD 25-årige Tobias Salquist vender hjem til dansk fodbold, hvor han onsdag er blevet præsenteret i Hobro IK.

Midtstopperen bliver således genforenet med den tidligere holdkammerat Simon Jakobsen og cheftræner Peter Sørensen, som har en fælles fortid i Silkeborg IF.

- Jeg er glad for at være i Hobro IK. Det er en fed klub, som altid har været svær at spille imod. Jeg kender Peter Sørensen rigtig godt og han kender mig. Peter ved hvad jeg står for, så jeg tænker, det er et rigtig godt match. Jeg glæder mig til at komme i gang, siger Tobias Salquist til klubbens hjemmeside.

Forsvarsspilleren har netop fået ophævet sin kontrakt med norske Lillestrøm, da han ønskede at vende hjem til sin gravide kæreste i Danmark.

Forinden spillede Tobias Salquist i belgiske Waasland-Beveren, og han har også tidligere optrådt i islandsk fodbold, da SIF i 2016 udlejede ham til klubben Fjölnir.

Nu har han skrevet under på en kort kontrakt med Hobro IK, som udløber ved årsskiftet.

- Tobias er en dygtig spiller med masser af erfaring fra flere udlandsophold, der kan gå ind og styrke vores trup. Peter Sørensen har et godt kendskab til Tobias fra deres fælles tid i Silkeborg IF, og vi er sikre på, at han bliver en gevinst for os.

- I første omgang kommer Tobias på en kontrakt frem til nytår, for at spiller og klub kan se hinanden an og samtidig hjælpe hinanden på den korte bane, siger sportschef Jens Hammer Sørensen.

Hobro IK åbner 1. division torsdag aften med en hjemmekamp mod Viborg FF.