Sæsonens første skuffelse for Bjerringbro-Silkeborg

Mathias Hove Andersen 

Mangelfulde målmandspræstationer og et famlende forsvar blev udslagsgivende, da BSH tabte på hjemmebane til GOG

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg havde mulighed for at lukke 1200 personer ind til onsdagens hjemmekamp mod GOG, men braget mellem de to formodede tophold blev kun overværet af 827 tilskuere i Jysk Arena, hvor hjemmeholdet skuffede og tabte med 31-36.

De fynske gæster kom bedst fra land og stod for opgørets to første scoringer, men playmaker Sebastian Skube fik hurtigt sat skik på BSH-offensiven, og efter otte minutters spil kunne velspillende Nikolaj Øris sende værterne i front med 5-4.

Der var dog tale om en åben slagudveksling fra første fløjt, og efter det første kvarter havde ingen af de to mandskaber formået at dominere opgøret, hvorfor stillingen 10-10 var ganske retvisende.

Efter 19 minutters spil fik hjemmeholdet en udfordring, da René Toft Hansen blev udvist for anden gang, men GOG missede muligheden for at bringe sig foran med to i overtal. I stedet fik BSH udlignet ved Sebastian Skube, og umiddelbart efter kunne Mads Kjeldgaard Andersen bryde et fynsk angreb, løbe kontra og score til 13-12.

I hjemmeholdets mål blev Johan Sjöstrand blot noteret for tre redninger inden pausen, og Kasper Larsen nåede ikke at komme i vejen for noget, da han blev indskiftet i slutningen af første halvleg.

I gæsternes bur nåede keeper Viktor Gisli Hallgrimsson op på beskedne fem redninger, men det var alligevel medvirkende til, at stillingen var 17-18 efter de første 30 minutter, hvor forsvarsspillet havde været mangelfuldt i begge ender.

Den smalle GOG-føring blev neutraliseret kort inde i anden halvleg, hvor Alexander Lynggaard udlignede, men tre minutter efter pausen blev kampens blot anden tomålsføring en realitet, da gæsterne bragte sig på 18-20.

I denne periode var en sprudlende Sebastian Skube den direkte årsag til, at gæsterne ikke trak yderligere fra, men da Nikolaj Øris blev ramt af sin anden udvisning, fik GOG slået et lille hul til 21-24.

Gæsterne nåede også at komme foran med fire, inden Johan Sjöstrand fik en ny chance i BSH-målet, og selvom svenskeren hurtigt hev to redninger ud af ærmet, var BSH bagud med 23-27 midtvejs i anden halvleg.

Bjerringbro-Silkeborg havde fortsat store problemer med at holde GOG fra at score, og i et sidste forsøg på at vende slagets gang tog cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen timeout ved stillingen 26-31 med 10 minutter tilbage på uret.

Det havde dog ingen synlig effekt, og brændte straffekast fra Jacob Lassen og Nikolaj Øris spillede også ind på slutresultatet 31-36.