Blæst og byger i weekenden: Bagefter følger sol og 25 graders varme

Det bliver en smule varmere efterhånden, som weekenden skrider frem. Nordjylland får en hel del byger

VEJRET Weekenden byder på ustadigt vejr med blæst, regn og skyer iblandet lidt solskin og dagtemperaturer i spændet fra 10 til lidt over 20 grader.

I begyndelsen af næste uge vender sommeragtigt vejr tilbage med op til 25 graders varme og en hel del sol.

Fredag kommer der en smule solskin i de sydlige og østlige dele af landet, men først sidst på dagen. Temperaturerne vil ligge mellem 15 og 19 grader.

- Allerede nu er det temmelig skyet over hele landet med spredte byger. Især i de centrale og nordlige dele af Jylland, siger meteorolog Klaus Larsen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) tidligt fredag morgen.

Lørdagen begynder ganske flot i de sydøstlige egne med en del sol, men der går ikke mange timer, før skyer og regn sætter ind og langsomt breder sig.

- Lørdag bliver den mest regnfulde af de kommende dage, og jeg tror ikke, at nogen egne slipper for regn. Det skulle da lige være Bornholm, siger Klaus Larsen.

- Temperaturen får desuden et nøk op. Jo længere mod syd man kommer, desto varmere bliver det. Op til 20 grader. Sådan er det næsten altid på denne her tid af året, siger han.

Søndag bliver det igen en tand varmere med op til 21 grader i de sydlige dele.

- Det bliver hovedsageligt skyet, mens regnen holder sig til den centrale og nordlige del af Jylland, siger Klaus Larsen.

/ritzau/