Bastante BSH i fuld kontrol mod lillebror

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg havde ingen problemer med at besejre Århus Håndbold på udebane i torsdagens lokalopgør

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg dominerede torsdagens udekamp i Ceres Arena, hvor naboerne fra Århus Håndbold måtte se sig slået med 27-32.

BSH havde ellers svært ved at score i indledningen og brændte fire skud i træk på Århus-keeper Christoffer Bonde. Men i den anden ende blev Kasper Larsen også noteret for et par tidlige redninger, og efter seks minutters spil kunne Nikolaj Øris bringe gæsterne i front for første gang, da han scorede til 1-2.

Fraværet af Sebastian Skube var dog tydeligt, og uden den skadede playmaker savnede BSH flow og fart i offensiven, hvor veteranen Mads Ø. Nielsen samtidig savnede præcision i sine første afslutninger.

I defensiven havde BSH dog fint styr på de østjyske værter, og da Kasper Larsen snuppede et straffekast fra Frederik Schilling efter 14 minutter, slog BSH til i den anden ende. Gæsterne udbyggede forspringet til 6-9 efter scoringer af William Bogojevic og Jacob Lassen.

Værterne havde svært ved at finde åbninger i BSH-forsvaret, og efter 22 minutters spil måtte cheftræner Erik Veje Rasmussen tage timeout ved stillingen 8-12. Det forhindrede dog ikke de disciplinerede gæster i at øge føringen til fem mål, men inden pausen fik aarhusianerne reduceret til pausestillingen 12-16.

BSH virkede dog i kontrol og fik fordelt kræfterne fornuftigt i begge ender af banen, hvilket blandt andet kom til udtryk ved, at ni forskellige spillere kom på måltavlen i første halvleg.

Bjerringbro-Silkeborg fortsatte de gode takter i anden halvleg, og otte minutter inde i anden halvleg kunne velspillende Mads Kjeldgaard Andersen øge til 16-22 med sin femte scoring i opgøret.

Med små ni minutter tilbage på uret kom aarhusianerne nærmere med en reducering til 23-27, men man sad på intet tidspunkt med fornemmelsen af, at der ville opstå spænding om kampens udfald.

BSH spillede klogt i slutfasen og sikrede en stensikker udesejr med cifrene 27-32. I de sidste minutter gav cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen spilletid til unge Jeppe Gade, der fik sin BSH-debut. Sasser Sohn fik også enkelte minutter, mens Sebastian Skøtt fik et kvarter på fløjen.

De to hold mødes igen samme sted lørdag eftermiddag i pokalturneringens ottendedelsfinaler.