Skuffelse trods vildt comeback

Kim Simmelsgaard 

Efter en første halvleg langt under niveau, rejste Silkeborg Voel sig efter pausen, hvor holdet dog ikke formåede at score på de store chancer i slutfasen

HåNDBOLD Silkeborg-Voel spillerne var tætte på at levere et sensationelt comeback i aftenens kamp mod København Håndbold, der vandt 26-28 efter 11-17 ved pausen.

At det ikke blev til et enkelt point - eller mere - kan hjemmeholdets spillere ærgre sig over, for mulighederne, som de havde fightet så hårdt for, var der, men i slutfasen blev de afgørende forsøg brændt, efter holdet havde kæmpet sig op til 25-25 med fem minutter tilbage af kampen.

At det overhovedet blev spændende skyldes udelukkende, at hjemmeholdets spillere kom med en helt andet gejst efter pausen, hvilket også var nødvendigt, for første halvleg var pinlig ringe.

På intet tidspunkt formåede hjemmeholdets forsvar at få fat i modstanderne, der scorede efter behag. I kampens start på hurtige opløb, og da hjemmeholdets returløb blev markant bedre efter en time out i det 5. minut, scorede gæsterne legende let både fra distancen og ved gennembrud.

Og havde Stine Bonde ikke storspillet i målet, havde cifrene halvvejs været ydmygende meget værre.

Men det var ikke kun forsvaret, der var under niveau.

I angrebet stod de tekniske fejl i kø, og effektiviteten på skud udefra var slet ikke på et niveau, man kan forvente i den bedste række. Både Eira Aune og Julie Jensen spillede totalt uden selvtillid, og Jane Schumacher ramte heller ikke sit ofte høje niveau.

Og fik holdet endelig spillet sig igennem på fløjene, blev der også derfra skudt under standard bedst illustreret ved, at Anna Lillesø brændte tre på stribe i slutningen af halvlegen.

Stine Bonde formåede at holde niveau i anden halvleg og nåede en redningsprocent på imponerende 44, og også Julie Jensen endelig viste noget af sit store potentiale. Fra fløjene var på Hege Bakken Wahlquist og Lea Hansen træfsikre flyvende. Altså indtil de afgørende minutter, hvor hjemmeholdet ikke formåede at holde fast og udnytte de muligheder, holdet fik tilspillet sig.

Så skuffelsen var stor hos hjemmeholdets spillere, der var så tæt på og alligevel så langt fra mod København Håndbold efter en hæsblæsende anden halvleg, der - trods alt - ikke var nok.