Stærke SIF slog Esbjerg trods udvisning

Michael Helligsø 

Et velspillende SIF-hold tilføjede Esbjerg det første nederlag i 1. division

FODBOLD Silkeborg IF har for alvor fundet melodien i 1. division.

Lørdag blev det til den anden sejr på stribe, da klubben vandt den direkte nedrykkerduel mod Esbjerg med 3-1.

Det blev en dramatisk kamp på Jysk Park med masser af chancer, men to scoringer i anden halvleg af indskifteren Sebastian Jørgensen og Magnus Mattsson på straffespark sørgede for, at de tre point gik til hjemmeholdet.

Det sidste mål faldt fire minutter før tid på et tidspunkt, hvor hjemmeholdet var reduceret til 10 mand efter et dumt rødt kort til indskifteren Valance Nambishi, der stillede sig i vejen for et frispark og dermed fik sin anden advarsel.

Alligevel holdt SIF stand og sikrede tre meget vigtige point i det, der tegner til at blive en tæt topstrid i 1. division.

Godt med chancer
Hjemmeholdet kom også flyvende fra land i en første halvleg, der blev ganske chancerig.

Allerede efter seks minutters spil headede SIF-angriberen Emil Holten bolden på stolpen efter et flot indlæg fra Anders Klynge.

Seks minutter senere var heldet så med SIF i den anden ende, da Joni Kauko også ramte stolpen med et hårdt skud.

Wessam Abou Ali var tæt på at bringe værterne foran i det 18. minut, da han blev spillet fri, men kort efter kom den forløsende SIF-scoring.

Esbjerg-backen Jonas Mortensen ramte bolden med hånden på et indlæg, og det efterfølgende straffespark sparkede Wessam Abou Ali sikkert ind. Det var hans første scoring for SIF.

Midt i halvlegen ramte den livlige Esbjerg-kant Patrick Egelund stolpen med endnu et farligt skud af gæsterne, og efter at SIF havde brændt en trippelchance ved Magnus Mattsson, Anders Klynge og Emil Holten, slog udeholdet til.

Jakob Ankersen stod 10 minutter før pausen pludselig fri i feltet og kunne nemt udplacere Oscar Hedvall til 1-1.

I anden halvleg fortsatte det livlige spil. Magnus Mattsson kom blandt andet til et par gode chancer, og midt i anden halvleg kom SIF så igen i front.

Netop indskiftede Sebastian Jørgensen spillede et-to med Mads Kaalund og sparkede sikkert bolden i nettet. Det var tredje kamp i træk, at offensivspilleren kom ind fra bænken og scorede.

Esbjerg forsøgte at presse på for en udligning, og gæsterne fik en hjælpende hånd 12 minutter før tid, da Valance Nambishi helt unødvendigt ragede sin anden advarsel til sig.

Derfra var det ren overlevelse for SIF, men de store chancer udeblev til gæsterne, og i stedet blev kampen afgjort fire minutter før tid.

Her blev Magnus Mattsson nedlagt i feltet, og den tilbagevendte profil udnyttede selv det efterfølgende straffespark til at score til 3-1.

Det blev slutresultatet på en fin lørdag eftermiddag for SIF, der spillede sæsonens hidtil bedste kamp.