Alphabeat på turné med stop i Silkeborg

Christian Kloch Larsen 

Silkeborg-bandet prøver noget nyt med koncerter for et siddende publikum

SILKEBORG »10.000 nights of Thunder« er titlen på et af Alphabeats allerstørste hit, og når Silkeborg-bandet til januar drager på turné rundt i de danske koncertsale, er antallet af tordennætter reduceret til 12. Turnéen har nemlig titlen »12 nights of Thunder«, da der er 12 stop rundt i landet - herunder på hjemmebanen i Silkeborg, hvor der er koncert i Jysk Musikteater fredag 12. februar.

Og for første gang i bandets historie bliver det en turne med koncerter for et siddende publikum

Ideen til »12 nights of Thunder« opstod på Alphabeats udsolgte turne på landets mindre spillesteder i februar i år. Her havde bandet lavet en akustisk fortolkning af »10.000 nights of Thunder«, hvor publikum og Anders SG endte med at synge store dele af sangen sammen acapella.

- Vi oplevede, hvordan en af vores festsange pludseligt fik et helt andet liv. Midt i en koncert fyldt med laser-lys og røg, opstod der en særlig fællesskabsfølelse mellem os og publikum. Og det er den følelse vi gerne vil afsøge yderligere. Vi skal helt ind under huden på folk, synge sammen og forhåbentlig ender vi med at danse på stolene, fortæller han.

»Alphabeat – 12 Nights Of Thunder« starter i slutningen af januar med koncerter i DRs Koncertsal, Musikhuset i Århus og på Portalen i Greve, og fortsætter frem til midten af februar, hvor der sluttes af med koncerter i Herning, Vejle og i Silkeborg.

Billetterne bliver sat til salg torsdag 24. september.