BSH sled sig til smal sejr over russere

Michael Helligsø 

Trods sejren over CSKA Moskva er spændingen i den grad intakt før returkampen i næste uge

HåNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg tog tirsdag aften et lille skridt mod gruppespillet i European League.

Hjemme i Jysk Arena blev russiske CSKA Moskva besejret med 26-23, og det resultat betyder, at der i den grad er lagt op til en interessant returkamp på tirsdag i Moskva.

Kampen var helt tæt lige indtil slutfasen, hvor BSH gik fra 22-22 til 26-22, men få sekunder før tid fik de russiske gæster reduceret til slutresultatet.

BSH lagde bedst ud og havde føringer på både 4-2 og 6-4, inden tre russiske scoringer i træk ændrede stillingen til 7-8,

Men værterne greb initiativet igen, og det så lovende ud, da Mads K. Andersen efter lidt mere end 22 minutters spil bankede bolden i mål til 11-9.

Dereter havde BSH en scoringspause på syv minutter, og måltørken blev først brudt, da Alexander Lynggaard udnyttede et fremragende indspil fra Jacob Lassen til at score til 12-11.

Lige inden pausen fik russerne udlignet til 12-12, og jævnbyrdigheden fortsatte i anden halvleg.

BSH satte Kasper Larsen ind i målet for Johan Sjöstrand. Keeperen bød straks ind med et par gode redninger, men russerne var ikke sådan at ryste af.

Med 20 minutter igen var CSKA i front med 16-17, inden BSH midt i halvlegen igen fik momentum.

Nikolaj Øris scorede i tomt mål til 20-18 med 14 minutter tilbage, men efterfølgende havde værterne svært ved at trække afgørende fra, selv om Kasper Larsen fortsat stod stærkt.

Der blev både leveret angrebsfejl og store afbrændere, og seks minutter før tid udlignede CSKA i stedet til 22-22.

Men herefter gik russerne helt i stå, og fire scoringer i træk til hjemmeholdet betød, at BSH trods alt fik et lille forspring med sig til Moskva.

Hjemmeholdets topscorer blev Nikolaj Øris med fem mål, mens Jacob Lassen scorede fire gange.