SIF-talent udbyggede målstimen

Mathias Hove Andersen 

20-årige Sebastian Jørgensen scorede for fjerde gang på 12 dage, da SIF delte med AaB i Reserveligaen

FODBOLD Silkeborg IF kom på tavlen i tirsdagens reserveligapremiere, hvor holdet fik 1-1 med fra udekampen mod AaB, der blev afviklet på superligaklubbens træningsanlæg i Aalborg Øst.

Begge hold havde enkelte muligheder for at bryde dødvandet i første halvleg, og værternes største chance opstod efter et kvarter, hvor Oliver Klitten blev spillet fri i SIF-feltet. Vinklen blev dog spids for AaB-talentet, der ganske vist fik krøllet kuglen forbi Stan van Bladeren i SIF-målet, men bolden gik lige forbi den fjerneste stang.

Få minutter senere rørte gæsterne på sig for første gang, da Vegard Moberg sendte Valance Nambishi af sted i dybden. Sidstnævnte, der startede opgøret på venstre back, fik dog ikke afsluttet i situationen.

Den største SIF-mulighed kom i det 24. minut, hvor Sebastian Jørgensen blev sendt mod mål i en veltimet omstilling. Offensivspilleren havde muligheden for at spille bodlen på tværs til en fri Niclas Holm Pedersen, men målscoreren fra de tre seneste 1. divisionskampe gik selv og måtte se AaB-keeper Andreas Hansen afværge skudforsøget.

AaB var mest toneangivende inden pausen, men det kastede ikke de helt store chancer af sig. Stan van Bladeren måtte dog ud i fuld længde i det 34. minut, hvor et frispark fra distancen blev viftet ud til et hjørnespark.

Fire minutter inde i anden halvleg bragte aalborgenserne sig foran med 1-0 efter et frispark ved baglinjen, hvor Jeppe Gertsen blev snydt af Timothé Nkada. SIF-stopperen blev sat efter et smart træk og valgte at nedlægge franskmanden. På det efterfølgende frispark fik Magnus Christensen flere muligheder for at sende bolden i nettet, og til sidst lykkedes det med en flad afslutning mod det lange hjørne, hvor Stan van Bladeren var prisgivet.

AaB blev ved med at presse på og skabte flere store muligheder for at øge til 2-0. Den største opstod i det 54. minut, hvor Malthe Højholt blev spillet helt fri på kanten af det lille felt, men på helt uforståelig vis sparkede den unge AaB-spiller et pænt stykke forbi SIF-målet.

I det 71. minut fik SIF to store chancer for at udligne. Først fik Sebastian Jørgensen blokeret en afslutning i feltet efter en lovende kontra, og umiddelbart efter afsluttede Alexander Lind lige på AaB-keeperen fra en helt fri position i feltet efter bandespil med Vegard Moberg.

Udligningen blev dog en realitet i det 74. minut, hvor Alexander Lind tog et par gode træk, inden han blev bremset med en ren tackling på kanten af feltet. Sebastian Jørgensen, der efterhånden skyldte et mål, var straks over returbolden og sparkede den resolut i nettet med en flad afslutning.

SIFerne havde overtaget initiativet og fik efterfølgende et par chancer for at vinde kampen. Først formøblede indskiftede Nicklas Mehl en åben mulighed i feltet, hvor U19-spilleren mistimede sin afslutning, og derudover fik værternes målmand akkurat fingrene på, da en ny afslutning fra Sebastian Jørgensen havde kurs mod det lange hjørne.

Mere blev det ikke til for de to mandskaber, og opgøret sluttede derfor 1-1.