Coronastatus: 12 smittede de seneste tre dage

SILKEBORG Fra fredag til mandag er yderligere 12 blevet konstateret smittet med coronavirus i Silkeborg Kommune. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut (SS). I løbet af de seneste syv dage er 33 konstateret smittede i Silkeborg. Der er tale om et lille fald i forhold til i fredags, hvor der var 35 smittede i løbet af en uge. Silkeborg er dog stadig klart over bekymringsgrænsen, der er 20 smittede pr. 100.000 indbyggere over de seneste syv dage. I Silkeborg er det tal nu 35.

I gennemsnit har de seneste tre dage altså betydet fire smittede i gennemsnit om dagen. Antallet af test i Silkeborg har nu passeret 40.000 siden coronaen ramte landet. Fra fredag til mandag blev der foretaget 800 test af silkeborgensere.

Den senste uge har betydet mange nye smittede i Aarhus. Her har der været 362 smittetilfælde i løbet af den seneste uge. De højeste smittetal pr. indbygger ses stadig i København og omegn.

I Skanderborg har der været 21 tilfælde den senste uge, mens tallet for Favrskov er otte.

På landsplan er yderligere 435 personer bekræftet smittede. Der er 18 nye coronaindlæggelser på de danske hospitaler. I alt er der 110 indlagte på hospitaler med coronavirus.