Sikker sejr: SIF klaskede Kolding

AF Mathias Hove Andersen 

Der var klasseforskel, da Silkeborg IF pligtsejrede i Kolding

FODBOLD Silkeborg IF levede op til favoritværdigheden i onsdagens 1. divisionskamp i Kolding, hvor bundholdet måtte se sig slået med 0-4 på eget græs efter en ensidig affære.

Hjemmeholdet bed ellers fint fra sig i indledningen uden at komme til de helt store chancer, men det var alligevel favoritterne fra Søhøjlandet, der åbnede scoringen i det niende minut efter en stor forsvarsfejl fra værterne.

Mads Kaalund gik helt frem og pressede den tidligere AGF-spiller Daniel Thøgersen, der forsøgte sig med en tam tværpasning, men den aktion var læst, og så fik Mads Kaalund frit løb mod mål. Kolding-keeper Frederik Ibsen blev fanget langt ude, og Mads Kaalund var iskold, da han løftede bolden ned i det tomme mål.

Det tidlige føringsmål gav ro til SIFerne, som fik spillet til at glide på det velplejede græstæppe, og 10 minutter senere blev føringen fordoblet. Sebastian Jørgensen viste stort overblik, da han efter et godt træk spillede Emil Holten helt fri i feltet, og SIF-angriberen tøvede ikke med at sende bolden i nettet med en flad afslutning mod det lange hjørne.

Hjemmeholdet forsøgte at spille direkte, når SIFerne mistede bolden i fremdrift, men Koldings kontraspil blev neutraliseret af en påpasselig bagkæde. Værterne kom således ikke frem til nævneværdige chancer, og holdets indlæg blev heller ikke farlige, da SIF-keeper Oscar Hedvall styrede luftrummet i sikker stil.

SIF dominerede og havde optræk til flere farlige chancer, men den sidste præcision manglede, hvorfor der fortsat stod 0-2 efter de første 45 minutter.

Den sidste spænding forsvandt kort inde i anden halvleg, da Anders Klynge og Rasmus Carstensen satte fart i højresiden. Et fladt indlæg fra sidstnævnte blev sendt ind i Kolding-feltet, hvor hjemmeholdets Mathias Høgsholt kastede sig ned og dirigerede bolden i eget net.

Selvmålet til 0-3 fjernede den sidste mulighed for et comeback, og SIF blev aldrig sat på prøve i anden halvleg. I stedet kunne anfører Svenn Crone lukke opgøret med en smuk scoring i det 74. minut, hvor backen var først på en ripost i Kolding-feltet, som han krøllede op i modsatte målhjørne med højrebenet.

Efterfølgende kørte SIFerne den sikre sejr i hus, og i slutfasen fik unge Niclas Holm Pedersen sin debut på førsteholdet.

SIF spiller igen på lørdag, hvor Hobro IK gæster Jysk Park.