Coronastatus: Tre nye smittede

SILKEBORG Fra onsdag til torsdag er yderligere tre blevet konstateret smittet med coronavirus i Silkeborg Kommune. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut (SS). I løbet af de seneste syv dage er 32 konstateret smittede i Silkeborg. Det er et fald på syv sammenlignet med i går. Dermed var det en positiv dag for Silkeborg med et pænt fald i antallet af smittede set over en uge.

I Skanderborg har der været 32 tilfælde den seneste uge. Det er en stigning på tre i forhold til i går. I Favrskov holder antallet af smittede sig på fem i løbet af en uge.

På landsplan er antallet af indlagte med coronavirus på landets sygehuse steget med syv til 109.

Antallet af indlagte er i øjeblikket tæt på det højeste niveau i fem måneder. Men der er fortsat langt op til niveauet i starten af april, da der var over 500 coronapatienter på de danske sygehuse.

Samme billede gør sig gældende med antallet af nyindlæggelser, som torsdag er opgjort til 19. Det er omkring en femtedel af niveauet i slutningen af marts, hvor der var mest tryk på nyindlæggelserne.

Ud over et stigende antal indlagte er der registreret 398 nye smittetilfælde.

Det er det næstlaveste antal daglige smittetilfælde de seneste 14 dage, men sammenlignet med starten af september er tallet fire gange så højt.

Der er det seneste døgn registreret et nyt dødsfald med coronavirus.