Opvisning: Sprudlende SIF udspillede Hobro

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF kørte Hobro IK rundt i manegen, da de to superliganedrykkere tørnede sammen på Jysk Park

FODBOLD Silkeborg IF leverede en overbevisende præstation lørdag eftermiddag, hvor nedrykkerduellen mod Hobro IK blev vundet med 4-2 på Jysk Park, og hjemmeholdet avancerede dermed til fjerdepladsen i tabellen.

Gæsterne forsøgte fra første fløjt at stresse SIF med et højt pres, men de veloplagte værter spillede sig problemfrit forbi nordjyderne, og første halvleg blev en regulær opvisning fra SIFerne, der skabte den ene store chance efter den anden.

Den første af slagsen opstod i det 10. minut, hvor Hobro-holdet blev spillet tyndt efter en fremragende aflevering af Emil Holten. SIF-angriberen åbnede banen til Anders Klynge, der bragte bolden frem og spillede på tværs til selvsamme Emil Holten, som trykkede af ved feltet. Afslutningen sad lige på Hobro-keeper Adrian Kappenberg, der gav en unødvendig ripost, og i anden omgang kunne en årvågen Emil Holten let prikke den løse bold i kassen til 1-0.

Scoringen blev begyndelsen på et stormløb mod Hobro-målet, som slet ikke kunne bremse de vævre SIFere, der hele tiden fandt rum centralt i banen. Magnus Mattsson kom frem til mange farlige afslutninger i og omkring feltet, men bolden ville bare ikke ind bag Adrian Kappenberg, der diskede op med flere store redninger.

Oplagte muligheder til Sebastian Jørgensen, Emil Holten og Mads Kaalund blev heller ikke udnyttet, og det virkede nærmest uvirkeligt, at 1-0 skulle være pausestillingen. Sådan gik det dog heller ikke, for i første halvlegs overtid fik Mark Brink erobret bolden, og han spillede straks på tværs til Magnus Mattsson, som forsøgte med endnu et skudforsøg. Denne gang kunne Adrian Kappenberg kun få hånden på, og det var ikke nok til at forhindre 2-0-scoringen.

Billedet var uændret fra anden halvlegs start, som Mads Kaalund åbnede med en pæn skudmulighed, som dog gik et stykke forbi.

Kort efter viste Hobro tænder for første gang, da nordjyderne tilkæmpede sig et hjørnespark. Her kom indskiftede Christian Hørby, der havde afløst en skadet Thomas Enevoldsen midt i første halvleg, først på bolden. Hobro-spilleren måtte dog se SIF-keeper Oscar Hedvall afvise med en hurtig refleks.

Gæsterne kom bedre med uden at skabe nævneværdige chancer, og i stedet bragte SIF sig på 3-0 efter en times spil. Sebastian Jørgensen brød Hobro-opstillet og fandt Anders Klynge, der tog bolden med sig ind i feltet, inden han spillede på tværs til en helt fri Emil Holten, som sikkert eksekverede.

Få minutter senere blafrede netmaskerne igen, og endnu en gang havde velspillede Anders Klynge næstsidste fod på bolden. Denne gang fandt han Mads Kaalund, der bragte sig fri til skud med en fiks vending, og midtbanespilleren scorede for anden kamp i træk.

I det 75. minut fik Hobro pludselig reduceret til 4-1, da Mathias Haarup sendte et godt indlæg ind i SIF-feltet. Her kom Oscar Hedvall lidt på mellemhånd, og det straffede Mads Hvilsom, der headede bolden i en blød bue over målmanden.

Hobro var dog aldrig i nærheden af et comeback, og SIF var i stedet tæt på at udbygge til 5-1 i slutfasen, da indskiftede Anders Dahl rundede keeperen og ramte stolpen fra en meget spids vinkel ved baglinjen.

I overtiden fik Mads Hvilsom i stedet reduceret til det lidt misvisende slutresultat 4-2, da han headede bolden i kassen tæt under mål.