Officielt: SIF henter Thórdarson

Mathias Hove Andersen 

Stefán Teitur Thórdarson er ny mand i Silkeborg IF

FODBOLD De seneste dage er Silkeborg IF blevet kædet sammen med 21-årige Stefán Teitur Thórdarson, og søndag aften har islændingen skrevet under på en kontrakt med SIF, der løber frem til udgangen af 2024.

Stefán Teitur Thórdarson, der kommer fra den islandske klub IA Akranes, glæder sig over, at transferen er faldet på plads.

- Det er det helt rigtige skridt for mig, der hvor jeg er i min udvikling lige nu. Jeg har spillet to år i den bedste islandske række, og jeg spiller på det islandske U21-landshold. Jeg er sikker på, at jeg kan hjælpe SIF med at nå klubbens mål, og at klubben kan hjælpe mig i min udvikling som fodboldspiller og menneske, siger Stefán Teitur Thórdarson.

Den sportslige ledelse i SIF glæder sig også over den længerevarende aftale med den talentfulde islænding.

- Det kan blive rigtig godt. SStefán Teitur Thórdarson passer godt ind i vores trup, hvor han vil indgå i konkurrencen om pladserne i vores start 11 fra første dag, hvor han kommer til at bidrage med sine fysiske færdigheder. Det er en spiller, der stadig har et stort udviklingspotentiale, og det potentiale vil vi hjælpe ham med at forløse til gavn for både SIF og ham, siger sportschef Jesper Stüker.

ÍA Akranes er en af Islands traditionsklubber med 18 mesterskaber i historien. SIF’s nye midtbanespiller er opvokset i byen en halv times kørsel nord for Reykjavik i en rigtig fodboldfamilie, hvor storebroderen Thorstein også spiller i den bedste islandske række for HK Kopavogs og faderen Thordur havde en fin karriere som målmand i den bedste islandske række med en afstikker omkring årtusindskiftet til IFK Norrköping i Allsvenskan.

- Jeg var helt lille, da vi var i Sverige, så jeg husker ikke så meget, men fodbold er i blodet. Vi har spillet fodbold i min familie i tre.fire generationer. Min onkel var også fodboldspiller på højt niveau, og min fætter spiller også fodbold og er forsvarsspiller i IFK Norrköping. Det har altid været både min drøm og mit mål at blive professionel, fortæller Stefán Teitur Thórdarson.

Den 189 centimeter høje midtbanespiller fik sin debut på det islandske A-landshold i januar, da han var med i to venskabskampe i Californien mod Canada og El Salvador.

Han er central midtbanespiller, der har de islandske dyder i form af stor arbejdsradius og god fysik.

- Det er bestemt en del af min stil, men jeg kan også godt lide at spille teknisk fodbold og holde bolden langs jorden. Jeg glæder mig til at komme i gang med træningen med mine nye holdkammerater og hjælpe SIF med at nå målet om oprykning, siger Stefán Teitur Thórdarson.

SIFs sportschef er glad for, at det er lykkedes at hente endnu en spiller til truppen i transfervinduet, og han ser frem til at arbejde sammen med den talentfulde islænding.

Stefán Teitur Thórdarson har meldt fra til det islandske U21-landsholds samling i den kommende uge og er således klar til at træne med i SIF, så snart han er blevet covid-19 testet.

Det vil i praksis formentlig sige onsdag formiddag.