Stor SIF-overraskelse: Røjkjær vender hjem

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF henter 22-årige Nicklas Røjkjær fra Esbjerg. Det tidligere SIF-talent har skrevet under på en aftale, der gælder de næste tre og et halvt år

FODBOLD Søndag aften kan Silkeborg IF præsentere en overraskende tilgang i skikkelse af 22-årige Nicklas Røjkjær, der skifter tilbage til barndomsklubben med omgående virkning efter ophold i FC København, Viborg FF og senest Esbjerg fB.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har ventet på dette. Det er en rigtig god fornemmelse, jeg står med, så jeg er en glad dreng i dag, siger Nicklas Røjkjær, der forlod SIF til fordel for FC København, da offensivspilleren var topscorer i U19-ligaen.

Nicklas Røjkjær fik dog aldrig taget springet fra U19 til førsteholdet. Derfor skiftede han til Viborg FF, hvor han havde nogenlunde succes, inden turen gik til Esbjerg fB. Her var spilletid en mangelvare, og nu er Silkeborg-drengen altså tilbage i SIF.

- Jeg glæder mig til at byde ind her. Der er sket meget, siden jeg forlod SIF. Man kan sige, at jeg har lært en del og også er blevet klogere. Jeg følte jo, dengang jeg skiftede til FCK, at jeg kunne gå på vandet, men tingene blev ikke, som jeg havde forventet, og man kan sige, at jeg har set bagsiden af medaljen i fodbold. Efter at jeg blev vraget i FCK, havde jeg et godt år i Viborg, mens det seneste års tid i Esbjerg har været svært, forklarer Nicklas Røjkjær.

Nu ser han frem til at genstarte karrieren for alvor i de vante omgivelser i SIF, hvor hans storebror Casper træner U17-ligaholdet.

- Jeg skal ind og vise, hvad jeg kan og hvilke kvaliteter, jeg har. Det er min ambition at få masser af spilletid. Jeg har set næsten alle SIFs kampe - og også været med, da Esbjerg spillede på Jysk Park for nylig - og jeg synes, at jeg passer fint til spillestilen. Jeg glæder mig til at komme i gang, siger Nicklas Røjkjær.

Sportschef Jesper Stüker er også glad for at se en af klubbens egne drenge tilbage i SIF-trøjen.

- Nicklas er jo udviklet i vores talentsystem, og han passer ind i stilen her i klubben. Nu skal han ind og konkurrere om en plads på holdet, så man kan sige, at vi fortsætter, hvor vi slap, da han forlod os til fordel for FCK. Vi satser på, at vi kan være med til at forløse det potentiale, han rummer, siger Jesper Stüker.

Der har været kontakt mellem SIF og Nicklas Røjkjær tidligere, men det er først nu, at gensynet realiseres.

- Nu passede tingene sammen, og det kunne lade sig gøre. Det er vi glade for, fastslår Jesper Stüker.

Nicklas Røjkjær forventes at indlede træningen i SIF allerede mandag – alternativt tirsdag. Han kan dermed komme til at indgå i forberedelserne til torsdagens pokalkamp mod hans nu tidligere klub, Esbjerg fB.