SIF smed føring og røg ud af pokalen

Mathias Hove Andersen 

Magnus Mattsson bragte SIF i front på Blue Water Arena, men Esbjerg vendte 0-1 til 2-1

FODBOLD Anden runde blev endestationen for Silkeborg IF i Sydbank Pokalen. Det blev en realitet torsdag aften, hvor Esbjerg fB vandt med 2-1 på Blue Water Arena og avancerede til næste runde.

SIFerne fik ellers en fornuftig start på opgøret, og i perioder kørte det hurtige pasningsspil fint på det regnvåde græstæppe. Det kastede et føringsmål af sig efter et lille kvarter, hvor gæsterne fandt rum centralt, og Emil Holten blev spillet fri til skud i Esbjerg-feltet. SIF-angriberen forsøgte en flad afslutning mod det lange hjørne, som Esbjerg-keeper Mads Kikkenborg fik hånden på, men Magnus Mattsson var først på riposten og prikkede bolden i nettet.

Efterfølgende overlod gæsterne mere af initiativet til Esbjerg, og værterne kom frem til enkelte skudmuligheder, hvor Oscar Hedvall var på plads i målet. SIF-keeperen var dog prisgivet i det 42. minut, hvor gæsterne blev straffet med mange folk fremme på banen. Mark Brink smed bolden væk, og Esbjerg igangsatte en hurtig kontra, hvor værterne var tre mod to. Her kunne Mathias Kristensen spille Jakob Ankersen fri i feltet, og den tidligere AGF-spiller hamrede kuglen op i nettaget til pausestillingen 1-1.

Efter en times spil fik gæsterne en stor mulighed for at tage føringen, da Emil Holten kom først på et fladt indlæg fra Anders Hagelskjær. SIF-angriberen forsøgte at dirigere bolden ind i det lange hjørne, men kuglen ramte stolpen og landede efterfølgende i favnen på Mads Kikkenborg.

Få minutter senere fik Esbjerg en pæn chance i SIF-feltet, da bolden tilfældigt havnede ved indskiftede Andri Bjarnason, som resolut trykkede af. Oscar Hedvall stod dog igen godt placeret og diskede op med en fin redning.

Efterfølgende gav cheftræner Kent Nielsen debut til Stefán Teitur Thórdarson, der kom ind i stedet for Sebastian Jørgensen. Hjemvendte Nicklas Røjkjær blev også sendt på banen i stedet for Emil Holten.

Det forhindrede dog ikke Esbjerg i at tage føringen i det 78. minut, hvor Clinton Antwi sendte et indlæg ind mod SIF-feltet. Joel Felix fejlbedømte bolden, som passerede til Andri Bjarnason, der klaskede bolden ind bag en chanceløs Oscar Hedvall.

Indskiftninger af Gustav Dahl og Niclas Holm Pedersen gjorde ikke den store forskel, men gæsterne fik dog tilkæmpet sig en sidste chance for at udligne. Med fem minutter tilbage af den ordinære spilletid var Mark Brink tæt på at score, da han blev ramt af bolden efter et indadskruet frispark fra Magnus Mattsson. Kuglen gik dog lige forbi stolpen.

Mere blev det ikke til for SIF, som dermed er ude af pokalturneringen.