To røde kort: BSH sejrede efter drama i Kolding

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg scorede kampens seks første mål, men måtte alligevel slide for pligtsejren over KIF Kolding. Tre gange tog dommerne tv-billeder i brug

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg kom på uventet hårdt arbejde i fredagens udekamp mod KIF Kolding, som dog måtte se sig slået med 29-32 efter en højdramatisk kamp med flere comebacks og to røde korte.

BSH kom forrygende fra land og scorede kampens seks førte mål, mens KIF Kolding leverede en sand opvisning i tekniske fejl. Nede med 0-6 efter blot syv minutter valgte KIF-træner Andreas Toudahl at tage timeout, og umiddelbart efter kom hjemmeholdet på tavlen for første gang.

Fem minutter senere opstod halvlegens dramatiske højdepunkt, da BSH brød et Kolding-angreb og løb kontra. Her blev August Pedersen nedlagt af Andreas Flodman, og dommerne valgte at tage tv-billeder i brug for at vurdere, om Kolding-spilleren skulle have rødt kort.

KIF-fløjen slap dog med to minutter, og i samme ombæring fandt duoen med fløjterne ud af, at BSH slet ikke skulle have haft kontramuligheden. Gæsterne havde nemlig haft sidste berøring på bolden, som passerede sidelinjen, da det foregående KIF-angreb blev brudt.

August Pedersen, der var blevet hjulpet fra banen, tog plads på bænken, og her kunne han se hjemmeholdet reducere til 8-11 efter små 20 minutters spil. Udviklingen fik Peter Bredsdorff-Larsen til at trykke på den grønne timeoutknap, og den næste scoring i opgøret stod Aksel Horgen for, da BSH-fløjen endelig fik hul på bylden efter tre store afbrændere.

I målet begyndte Johan Sjöstrand at tage fra, og i offensiven øgede indskiftede Mads Ø. Nielsen forspringet til fem mål. Men endnu en gang satte gæsterne en stor fyring over styr, og med tre minutter tilbage af første halvleg reducerede KIF Kolding til 12-13. Med otte sekunder til pausen fik værterne så udlignet, men i sidste øjeblik sørgede Jacob Lassen for pausestillingen 14-15, da han med et langskud sendte bolden forbi Tim Winkler i Kolding-målet, som BSH ellers havde haft besvær med at score på.

Selvom indskiftede Kasper Larsen åbnede anden halvleg med en redning, gik der ikke længe, inden KIF bragte sig foran med 17-16. Det, der lignede en walkover i indledningen, havde udviklet sig til en besværlig opgave, og pludselig var BSH under pres.

Gæsterne reagerede dog positivt på udfordringen, og 12 minutter inde i anden halvleg kunne Jacob Lassen bringe BSH i front med tre, da han scorede i tomt mål. Vigtige redninger fra Kasper Larsen gav yderligere tro på tilværelsen, og et kvarter før tid fremprovokerede Mads Ø. Nielsen en KIF-timeout, da han kanonerede kuglen i kassen til stillingen 20-25.

I undertal og med armen oppe lykkedes det imidlertid for Kolding-mandskabet at reducere til 24-26, og der var dermed lagt op til en spændende afslutning på opgøret.

Fire minutter før tid måtte dommerne igen ty til tv-billeder for at se, om Sebastian Skube filmede i angrebet, men BSH-playmakeren var blevet ramt med en albue i hovedet, og så blev værternes Thomas Boilesen præsenteret for et rødt kort.

I det efterfølgende overtal øgede Nikolaj Øris til 28-31, men da han efterfølgende bremsede Peter Balling i fremdrift, måtte dommerne igen ud til tv-skærmen, og endnu en gang blev det røde kort fundet frem.

BSH stod dog distancen uden Nikolaj Øris i slutfasen, hvor Johan Sjöstrand dræbte den sidste spænding ved at pille et straffekast. Slutsignalet lød ved stillingen 29-32, og gæsterne satte dermed to ventede point ind på kontoen.